Категорично разцепление в лагера на глобалистите и категорично оформяне на нови антиглобалистки структури, които ще се превърнат в световни

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kategorichno-razceplenie-v-lagera-na-globalistite-i-kategorichno-oformyane-na-novi-antiglobalistki-strukturi-koito-shte-se-prevarnat-v-svetovni/2727 SvobodnoSlovo.eu
Категорично разцепление в лагера на глобалистите и категорично оформяне на нови антиглобалистки структури, които ще се превърнат в световни

Категорично разцепление в лагера на глобалистите и категорично оформяне на нови антиглобалистки структури, които ще се превърнат в световни.

Доналд Тръмп се присъедини към глупостите на европейската гинеколожка, да бъде уморена Русия от....смях, като не и купуват петрола, но го купуват от други източници и в други валути. Защото, според двамата очевидни корифеи на световната глупост, петропарите давали инструмент в ръцете на Путин да воюва. Съвсем сериозно се замислям не само за психическото здраве на управляващите и кандидатите да управляват Запада, но и за цялостната им житейска подготовка. И вече знам защо Доналд Тръмп предаде мен и много като мен, не успявайки да попречи активно на глобализма докато беше президент. Защото и той толкова разбира!

Ето разделенията, които се забелязват в момента.

Сорос и Кисинджър.

Трябва да се каже, че СИФ е застанал зад Сорос. Тоест, световното задкулисие не желае да се усмирява и иска да продължи конфронтациите с Русия, дразненето на Русия и инициирането на всякакви гадости само и само Русия да бъде унищожена. Подчертавам - Целта на същинският развит либерал-глобализъм, който се разкри и идентифицира с изказването на 91-годишния Сорос в Давос, е Русия да бъде унищожена.

Каква част и защо са се опълчили на този план, групата огласена от 99-годишния Кисинджър, вероятно притеснени от възможността Путин да използва ядрено оръжие, все още не ми е ясно, но разбирам, че страх се е явил от Русия и то голям страх.

Мога да кажа обаче едно.

Световното задкулисие е напълно неадекватно на реалната променяща се реалност на Земята, не отчита нищо извън собствстените си капаци на очите и твърдо отказва да се огледа и да приеме нови реалности на Земята. Никаква способност за адаптация и движение в съответствие с условията! Това показва какви ще бъдат резултатите за това задкулисие - загиване поради гангрена, тялото не желае да се адаптира и усвоява.

Друг разлом на същите сили.

В Украйна.

Имаме разлом, конфликт на стратегиите между Англия и САЩ. От известно време наблюдавам този сблъсък в ръководството на Украйна и най-после успях да го идентифицирам.

Англия стои зад Зеленски, украинското разузнаване и нацбатите, принадлежащи към разузнаването.

САЩ стои зад украинската армия и главнокомандващия Залужни, както и зад Азов и няколко други нацбати.

Конфликтът между Англия и САЩ в Украйна в общи линии се свежда до намерението да се бият до последния човек срещу Русия (Англия) срещу стратегията за отстъпление предвид реалните военни събития (САЩ). Вижда се ясно, че това разделение се потвърждава и от позициите на Борис Джонсън, който не само непрекъснато урежда още и още оръжия за Зеленски, но и поиска и ръководи създаване на антируска коалиция, която съвпада териториално с Триморието. Във всеки случай , Англия смята да превърне Полша в главна своя квартира в Източна Европа за инвазия към Русия. Разбира се, Полша винаги е била английски плацдарм. Сега, освен Полша, Англия работи активно и в Турция с нелеката задача да обърне руското кормило на Ердоган срещу Русия.

В същото време изглежда така, сякаш САЩ губят тази война с Англия в Украйна. Но само на пръв поглед.

Отдавна съм наясно с разлома между метрополията и изпълнителите в САЩ. Този конфликт се видя и чрез Брекзит и сега особено ясно при тази война, защото все повече инициативи на световното геополитическо поле идват и се осъществяват само от Англия. Но има и друг ракурс тук. Англия и САЩ действа заедно срещу Европа, унищожавайки Европа чрез скапания ЕС.

Това е една от основните причини САЩ да натискат своите планове за Балканите толкова тежко. Опитът им да се задържат като водещ фактор в света, предвид засилващата се роля на Англия като самостоятелен или по-преден играч от САЩ. Във всеки случай, тези конфликти вътре в ДД, са най-после глътка въздух за нас, всички истински антиглобалисти и радетели на световен ред в баланс на силите и въздигане на славянството. Глобалисткият световен ред се руши всеки следващ ден!

Тази седмица преминаха и други важни събития.

Изключително засилване на азиатската активност и на Русия и на САЩ.

Напълно неслучайно провеждането на Евразийския икономически форум в Бишкек, за пръв път с участието на държави извън членките, съвпадна с провеждането на Световния Икономически Форум в Давос. Алтернативите се изграждат вече. ЕИФ на тази годишна среща даде заявка за алтернатива на ООН, МВФ и СЗО едновременно. Приетите 39 документа включват сътрудничество и основно развитие на държавите членки на ЕИФ плюс държавите членки на ШОС и БРИКС. Развитието е заложено за много кратък срок - до 2025 година и се отнася до всяка сфера на геополитиката, икономиката и общественото развитие. Специален акцент е бил даден на обезпечаването на високотехнологичното развитие на държавите особено в сферата на сигурността. Говорим за очертаващи се антиглобалистки структури, които ще станат световни. Говорим за изключително съществен нов дневен ред на развитието на Азия плюс Русия и сателитите на Русия от другите континенти.

В същото време, в Давос за пръв път се говори само за политика, вместо за икономика. С изключение на един доклад на МВФ, прочетен онлайн от Кристалина Георгиева. В който не се изненадах да видя познатите неща - световна икономическа криза, породена от "пандемията" и агресията на Русия в Украйна. Няма и дума за унищожителните за Запада санкции и разпалването на световна газова и нефтена криза. Тоест, Западът, Шваб и другарчетата му, ДД продължава да си кОпа в неговата дупка, мислейки си, че продължава да управлява света. Е, не продължава! Но тия ще го разберат чак като отидат в гроба. Защото са слепи като къртици, и пред носа да им сложиш банан, те пак ще викат, че е хайвер.

Що се отнася до активизирането на американската азиатска дипломация и опит за засилване на присъствието, имаме заявени планове, насочени срещу Китай директно, огласени при посещението на Джо Байдън в Япония и Южна Корея. САЩ се заявиха като основен геополитически враг на Китай и се обявиха за участник в конфликта с Тайван. Причината я знаем вече, технологичната война за микрочиповете.

САЩ обявиха, че започват изграждането на азиатски икономически алианс - Индо Тихоокеанска икономическа структура. Чрез която, а също и чрез QUAD, военният съюз САЩ, Япония, Австралия и Индия, Байдън оглади намерението да попречат на Китай не само в борбата с Тайван, но и да блокират развитието на Китай.

Честно казано, американските намерения са откровено изостанали в своя идеологически и стратегически аргументиран ход, защото не могат да блокират и Китай след Русия, нито могат да спрат азиатския проруски възход, нито могат реално да повлияят на ситуацията в Азия. Само един аргумент ми е достатъчен за такъв извод. Индия открито се противопоставя на САЩ. А какво да говорим за Иран, Саудитска Арабия и Пакистан, които водят вече категорична и открита

антиамериканска политика.

След края на илюзията Украйна, илюзията за господството на долара, илюзията за непогрешим и неуязвим Запад, уреден и проспериращ, ДД ще се опита да се окопае в нови територии и това са дебрите на Китай. Всъщност, зад американския антикитайски многоходов проект аз виждам опит управлението на света да бъде преместено в Пекин и оттам да се опитат да продължават блокирането на Русия. Може и да греша, но глобалистите са доказано слепи и много глупави, затова не се учудвам, ако се опитат да се вмъкнат директно между Русия и Китай. Не знаят каква услуга ще ни направят , ако отдалечат Русия от нейния втори по значение враг след Англия и САЩ Китай!

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.