Казано е, че дяволът е в детайлите!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kazano-e-che-dyavolat-e-v-detaylite/16426 SvobodnoSlovo.eu
Казано е, че дяволът е в детайлите!

Казано е, че дяволът е в детайлите!

Именно затова на територията се създаде политическа практика за скриване на детайлите - да не би да видим там дявола.Това беше началото на "калинкизацията" на държавните катедри и големият бизнес, с приближени до властта лица, но и равно отдалечени от нея, за да изглеждат като професионалисти в своята дейност. Разбира се, зад подобни фигури наднича другото лице на властта, което ги ползва за гастрономическите си финансови нужди и установяване на повече власт. Това е симбиоза, следствие на взаимноизгодно сътрудничество по ограбване на националния капитал.

Прави впечатление, че и дори по време на чума, "калинкизацията" върви с пълни темпове. Спирам за миг вниманието ви на експерта по медицинско право в медицинския съвет на премиера, който освен, че е само на крехката 36 годишна възраст е завършил медицина и право - едно след друго /разбирайте учение до 30 годишна възраст/, но и е специализирала в шест държави, създала е здраво семейство, родила е две деца и е спечелила всички световни титли, по всички възможни науки!? И ето признанието - спасител на държавата и нацията от Ковид 19. С мляко около устата. И предначертана върху салфетка от обществена закусвалня бъдеща кариера. Казано по-просто и без да влизам в подробности - истанбулски червен вятър. Дано се досетите сами.

Няма проблем. Нека ни боли, но докога? Какво трябва да стане, за да осъзнаем какво ни се случва, защо и как да излезем от тази мъртва хватка. Как ще обясним на децата ни нашата немощ днес и тяхната обреченост утре? Как ще живеем недъгави и осакатени от безхарактерност? Как, господа?

........................................................................................

Как ще разберем и кога, че никой не може да бъде наранен, ако сам не го позволи? Как ще го разберем?

...........................................................................................

Не може слепци да водят зрящи. Така е писано и така ще бъде до свършека. Това, което можем е да не спим, дори когато спим!!! Да бдим и да бъдем нащрек, докато се обърне времето и илинденското море отнесе своят дял. Да си търпелив, не означава страхлив, но когато загубиш практичните си рефлекси - губиш контрол над живота. И той те изоставя! Такъв е закона на вечността - оцеляват най-силните. Не най-добрите, нито най-красивите...

Николай Марков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.