Кире, свий бохчата и бегай. Вземи си и суха храна, че пътя до Канада си е дълъг, да се на бастисаш от глад

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kire-sviy-bohchata-i-begay-vzemi-si-i-suha-hrana-che-patya-do-kanada-si-e-dalag-da-se-na-bastisash-ot-glad/2517 SvobodnoSlovo.eu
Кире, свий бохчата и бегай. Вземи си и суха храна, че пътя до Канада си е дълъг, да се на бастисаш от глад

Ха, добри ютро на сите...

Онзи ден, не си спомням по какъв повод беше, но всички от коалицията, включително и от ИТН разправяха, че коалицията е стабилна и изведнъж - Бат Слави хлопна кепенците.

Още от как се оформи коалицията ми стана ясно, че тя не се оформи, а разформи. Нема как да наблъскаш на едно место толкова различни партийки. Що викам ПАРТИЙКИ?!?! Ами то нема една стабилна и сериозна партия. ПП - току що създадена партийка се почеса по кратуната и реши, че е фанала Господ за шлифера.

БСП - отдавна целта им е да са просто у властта - навик, ко да се праи.

ДБ - опитали от властта и не им се ще да пуснат мръвката от кокала.

ИТН - нема такава партия - все ора без грам опит в политиката, а за дипломацията и протокола, нема да размишлявам.

Ако имаха еднакви платформи и цели, то те щеа да се обединят в една партия и да създадат нещо смислено, да, ама йок. Всеки си мисли, че е по-ербап от другите. Нещо, ат националете по футбол. Всеки гледа да е с топката, без да подава на другите, да не вземе некой друг да вкара гол и да обере овациите, но пък в крайна сметка все голове у нашата врата.

Да, ама сега задавате ли си въпроса, сите от ИТН са на мнението на Слави? Не, не са. Едните може да го подкрепят и да се измъкнат по терлици от коалицията, но ще има и таквиз, къде секат да си топлят местото у държавата. Друго си е да живееш на гърба на народа с по неколко хиляди заплата, а и не само зард туй. Това е само началото на края на ИТН.

А, Кирето? Кирето, мили дружки! Он тропна на масата и рече, че ще доуправлява с малцинство. С кое малцинство бе? България се управлява от десетилетия от малцинство и не върви и не върви, та ти ли ще държиш топката, сам срещу глутница вълци? Ша та схрускат и ша та сервират на лешоядите.

Кире, зададе ли си въпроса, колко време ще моеш да управляваш? Ти с мнозинство не можа да управляваш, та ша управляваш с малцинство. Скоро и твоето отроче - ПП, ще се разпадне. А, знаеш ли, че всичко това се отразява на ората, на живота им, на политиката - вътрешната и външната, на бъдещето на България. Нали бехте против статуквото? Ами това твоето, кво е? Така ни управляваха десетки години, сега и ти - все статукво.

Колкото и да не ми се ще да го кажа, но си е така. Има неколко партии, къде могат да управляват държавата, макар и те да не стават, но е факт. Това са партиите със сериозна организация и структури - ГЕРБ, БСП и ДПС. Ама такива еднодневки кат ПП, ИТН, ДБ, Изправи се, Седни, Клекни, Възродил се, Закачил се, ВОЛТ, Ампер, Атака, Отстъпление и кви ли не други, НЕ СТАВАТ.

Кире, свий бохчата и бегай. Вземи си и суха храна, че пътя до Канада си е дълъг, да се на бастисаш от глад.

Не ѝ върви на България и не ѝ върви.

Животеца ми мина, а България си копа надолу и си копа. Чекай... Не България копа, а таквиз като вас закопват България. И що? Да си пишете у биографията - министър-председател или министър, депутат, председател на, и прочие и прочие.

После, Господ бил българин. Абе, той си е българин, ама ша ма прощаваш, вий не сте българи.

Поздрави: Мажд Алгафари

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.