КОГАТО ПОД КАСКЕТА НЯМА НИЩО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kogato-pod-kasketa-nyama-nishto/14575 SvobodnoSlovo.eu
КОГАТО ПОД КАСКЕТА НЯМА НИЩО

Тази сутрин Каскетчо се закани, че днес отново щял да се прояви и да докаже, че никой не бил над закона. Незнайно как главният прокурор видя лично за себе си подкрепа в изявлението на Посолството на САЩ вчера късно вечерта. Как седем милиона го разбраха по друг начин, не е ясно.

Нямам обяснение как така подкрепата е за него, след като народът е на улицата именно да му иска оставката заради нарушаване на законите и Конституцията на Република България. Дори на дипломатически език, посланието беше ясно като звучен шамар по правителството на Бойко Борисов и знак, че американците повече не подкрепят съюзника си в действията му срещу народа на България.

Наистина никой не е над закона. Най-вече пък Гешев, който откакто е заел този пост, сътворява скандал след скандал, защото осъдителни присъди и повдигнати в съда обвинения още не сме видели. А всъщност професионализмът на един прокурор се разбира в съдебната зала и при осъдителните присъди, а не на брифингите по медиите.

Гешев обаче работи за нас. С действията си той подтикна хората да излязат на улицата и успя да вбеси много демократично и леви и десни, и сини и пембени. С всяко свое изказване и действие той провокира хората, които ясно виждат политическата насоченост на действията му.

Не се и съмнявам, че днес отново ще направи сериозна издънка. И това недоразумение, заело най-високият пост в прокуратурата, трябва да си ходи заедно с правителството, което си го назначи да го пази. Защото на България й трябва главен прокурор като Джовани Фалконе, а не консилиери на мафията.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.