КОРОНАЧУМАТА - КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ***** И някои неизвестни факти освен съветите

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koronachumata-kak-da-se-predpazim-i-nyakoi-neizvestni-fakti-osven-savetite/17150 SvobodnoSlovo.eu
КОРОНАЧУМАТА - КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ***** И някои неизвестни факти освен съветите

В Китай нямаме епидемия.

Имаме пандемия (всеобхватна смъртоносна епидемия навсякъде).

.

В най-засегнатите две провинции, понеже болниците не достигат (тази, която аз и телевизиите ви показаха, че се строи в Ухан за десет дни, снощи влезе в експлоатация, поредната ще е готова след още 3 дни), мерките за справяне с пандемията са драматични.

Властите зазиждат вратите и приземните прозорци на домовете, където има болни хора, а храната се доставя през процепи в тях, както е постъпвало в Европа по времената на бубонната чума.

.

Снощи тотална изолация и пълна блокада, подобна на тази в 11-милионния Ухан, беше въведена и в 9-милионния Уънджоу, който е административен център на друга провинция - Джъдзян.

Според официалните съобщения до населението и тези на медиите е спрян всякакъв транспорт, забранено е категорично излизането от домовете навън, контролно-пропусквателни пунктове по улиците и военни патрули безкомпромисно контролират въведените мерки. Позволено е само на един член от всяко домакинство един път на 2 дни да излезе да вземе храна от организираните за целта пунктове – след съответна проверка за здравния му статус.(температура, кашлица, силно зачервено лице).

Очаквам освен в Ухан и Уънджоу такъв режим да бъде въведен и в другите 15 големи градове - блокирани по периметъра им от армейски въоръжени кордони.

.

Пак снощи Китайската народна банка официално оповести, че започва да налива 135 милиарда долара в разклатилата се покрай пандемията финансова и банкова система.

.

По света нито епидемия има, нито пандемия.

Засега.

Има малки, местни огнища, за които след локализация веднага се взимат драстични мерки, вкл. и пълна изолация на болния и на всички, за които се установи, че са контактували с него или присъствали около него (лайнера под пълна карантина в Италия с 6 000 души пътници и екипаж е типичния пример)

.

Мен ме тревожи, че засега няма никакви данни за хоспитализирани със съмнение или заболели от Африка и Латинска Америка ( с изключение на Мексико). Сами разбирате, че това е абсолютно невъзможно в глобалния ни свят – т.е местните правителства крият фактите.

.

Засега смъртността - съотношение оздравели и умрели спрямо общия брой на двете категории е 48%.

Става дума за официалните данни, които са „информация” за пълни идиоти, които гълтат медийни и правителствени щампи, без да се замислят въобще за мащаба и драматичността на взиманите мерки в Китай и др. държави, които показват колко е напечено в действителност.

.

НЕИЗВЕСТНИТЕ ФАКТИ

.

Неприятното е, че учените нямат понятие за механизма така нар. „суперразпространение” на епидемията.

За какво говоря?

.

Преди десетилетие екип от епидемиолози от Университета в Оксфорд анализира моделите на разпространение на чума (сегашния коронавурис носи фрагменти на генномодифицирана белодробна чума), малария, ХИВ, коремен тиф, ебола, грипове и други заболявания. Учените установиха, че средностатистически 20 процента от заразените хора са по-заразни носители от другите и така разпространяват 80 процента от инфекциите. Този модел стана известен като 20-80.

.

Например на 31 януари 2003 г., преди SARS дори да получи името си, пациент с необичайна форма на пневмония беше приет в болница в Гуанджоу. После го прехвърлиха в друга, а най-сетне в трета, най-добрата. Той зарази 82 души, включително и шофьорите на линейките, в които е превозван въпреки изолацията на фургона.

По-късно лекар, лекувал пациенти с атипична пневмония, отседна в хотел Metropole в Хонконг и светкавично зарази 12 души там, които пренесоха болестта в Сингапур, Виетнам, Канада, Ирландия и САЩ.

Тези суперразпространяващи болестта събития не бяха открити веднага. Впоследствие бяха оценени като критични за ранното развитие на епидемията.

В сегашната епидемия също са разследвани и открити такива събития - с по 14 заразени от един-единствен носител-човек.

.

Давам един пример от онова научно изследване.

От 61 пациенти с грип, които са били тествани през грипния сезон 2010–11 г., само 26 са излъчвали откриваеми количества от вируса. Но петима от тези пациенти (или 19 процента) са били супер-излъчватели, които освобождавали 32 пъти повече вирусни частици във въздуха от останалите.

.

Пандемията в Китай изглежда доказва за пореден път това правило, както и обявените случаи на заболели в Германия. По причини, които все още са неясни, някои хора, известни като супер-разпространители, предават болестта много по-лесно от други и на много повече хора.

.

НЯКОИ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

.

По време на рациационното заразяване на Европа преди три години първи информирах за него ( постове от 22, 25 февруари 2017 и следващите дни), давайки гласност на потуления протест на група френски учени срещу забраните на правителствата в ЕС то да се оповести на населението. Разследвах и причината (поста от 25 февруари 2017) – аварията на атомен реактор БН-600 в АЕЦ в Белоярск.

Тогава дадох и някои полезни съвети какво да се прави.

Сега отново ще дам съвети.

Естествено, те не са мои, а са взети от онова, което препоръчват съответните научни центрове и държавни структури в САЩ, Сингапур и някои напреднали държави в Европа.

.

***********Симптоми на короначумата***********

.

Трудно е да се различат, защото приличат на тези на грипа – температура, втрисане, кашлица, а понякога и въобще липсват. Но има и някои отлики.

.

1. Потенциален симптом е продължителна и необяснима диария (част от заболелите са имали само него)

.

2. Ако заедно със симптомите на грипа имате и продължаваща болка ниско в кръста, то е сигнал, който не бива да се пренебрегва. Добре е да се консултирате с лекар!

.

3. Друг специфичен симптом наред с температурата, втрисането, сухата кашлица и т.н. е появата при редица заразени на конюнктивит на очите.

.

4. Специфични и много ясно индикиращи потенциално заразяване симптоми, проявяващи се наред с останалите, са моментни пристъпи на тахикардия (учестен сърдечен пулс) или аритмия – неправилен сърдечен пулс или най-често – и двете заедно. НЕЗАБАВНО ОТИДЕТЕ НА ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦА! (подчертавам – в болница).

.

5. Наред с другите грипоподобни симптоми част от инфектираните имат непрекъснато гадене.

.

6. Симптом може да е и внезапно появяващ се или продължителен задух, или чувство за недостиг на въздух или остра болка в белите дробове.

.

.

.

******** Способи за предпазване****************

.

Те са две категории.

.

~~~~~~ О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~

.

1. Не пътувайте за нищо на света до Китай. Може и да го направите, ако сте решили да се самоубиете с вероятност да успеете около 50%.

.

2. Не контактувайте с пристигнали от Китай. Внимание: не контактувайте, дори и да са изминал един месец време от пристигането му.

Пак ще повторя онова, което вече ви съобщих: според редица научни изследвания короначумата се е появила в края на септември - началото на октомври, а първият заболял е на 1 декември. (датата 17 декември, която първоначално съобщи китайското правителство, се оказа неточна). Т.е. инкубационният период може да се проточи около месец време.

.

3. Избягвайте въобще каквито и да е посещения на туристически центрове у нас и по света, докато не отмине епидемията. Проблемът не е само в струпването на хора, а в това, че тези хора са от различни региони и/или държави. Вероятностния модел при такава ситуация сочи около 6-7 пъти по-висок риск от заразяване.

.

4. Избягвайте публични масови прояви (кина, театри, спортни прояви, и др.) Ясно е защо.

.

5. Избягвайте и дискотеките, в които се танцува – вдигналата се незабележима прах и мръсотия от пода, както и отделящата се човешка пот са идеална среда за всякакви вируси и бактерии. Лично мой съвет: аз бих отбягвал и местата за обществено хранене, защото никога не знаем каква е хигиената в тях.

.

6. Откажете се от пътуване със самолетите – където и да е и до която и да е точка на света. Математическият модел, който разработиха учените, доказва, че в затворена въздушна среда - херметическа атмосфера само няколко часа стигат, за да бъдат заразени всички пътуващи от един-единствен заболял.

.

7. Препоръката на здравните органи в Китай, както и в др. държави с напреднала медицина е телата на жертвите на nCoV2019 задължително да бъдат кремирани.

Незабавно, както се е постъпвало по времето на чумните епидемии в Европа.

Ако не дай си боже се случи най-лошото с ваш близък, постъпете именно така.

Съвет към правителството – проверете готовността на крематориумите. В Китай те са вече на денонощен режим на работа и строят нови.

.

8. Желателно е да спрете цигарите. Във вдишвания дим полепват всякакви микрочастици, намиращи се във въздуха.

.

9. Отделни медици препоръчват редовно използване на сода бикарбонат като пречистваща и предпазна мярка. Здравните Центрове и Агенции не споменават въобще за такъв способ за предпазване.

.

~ ~ ~ ~ ~ ~ Индивидуализирани мерки ~~~~~~~~

.

1. Мийте си ръцете често. Поне 20 секунди. Ако нямате сапун и вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа. Според американската здравна агенция той трябва да съдържа най-малко 60% алкохол. (бел.: 41% на високоалкохолните напитки не вършат работа)

.

2. Пак според тази здравна Агенция най-добре е да миете подове и повърхности у дома си, дръжки на врати, ръкохватките на крановете и др., телефони и клавиатури с разредена белина. За да направите разтвор на белина у дома, добавете 1 супена лъжица белина към 4 чаши вода. За по-голямо количество добавете чаша белина към 16 чаши вода. (съотношенията са дадени от Агенцията, а не от мен)

.

3. Опитайте се колкото се може по-рядко да докосвате с неизмити ръце очите си, носа си, устните си – т.е. лигавици. (да не ги докосвате въобще е почти невъзможно да се постигне).

.

4. Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ.

Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу.

.

5. Друг начин е повишаването на захарите, което също променя Ph на кръвта. Става дума да ядете сладки храни – с повече захарно съдържание. Лошо е да се напълнее, но несравнимо по-зле е да се отслабне до човешки скелет.

.

6. Избягвайте престоя в помещения с климатик. Ако има такива, редно измивайте филтрите ми – поне 1 път седмично с гореща вода и сапун.

.

7. Откажете се временно от минералната вода. Пийте чиста природна вода, която добре влияе за необходимия за имунитет Ph или хлорирана (като софийската) Хлорните съединения са най-големия враг на коранавирусите и короначумата.

.

8. Редовно дезинфекцирайте гърлото си.

.

9. Научните и медицински центрове не го дават като съвет, но отделни учени и медици препоръчват вечер да се прави и промивка на носа.

.

---------Някои митове ------------

.

Става дума за предпазните маски.

Те въобще не помагат.

Причинителят е с размер под 100 нм и затова свободно преминава през всички маски.

Идеята на маските е друга - ако сте заразен, да не пръскате слюнки наоколо при кихане или изкашляне.

.

ОТНОВО ЩЕ ПОВТОРЯ: короначумата е в Европа, но епидемия, камо ли пандемия от фрагментно генномодифицираната чума засега няма.

Ала ситуацията е такава, че всяко нейно подценяване може да се обърне в огромна трагедия, каквато е китайската.

Знаете, че родното правителство въведе четвърта степен на опасност. Аз бих въвел пета, ако бях на тяхно място.

Но от друга страна отдавна индикирам властта и българския политически елит като шеста степен на опасност и това най-много ме тревожи.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.