Либералната глобализация приключи. Русия подкрепена от Китай и Индия формират нов световен икономически ред

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/liberalnata-globalizaciya-priklyuchi-rusiya-podkrepena-ot-kitay-i-indiya-formirat-nov-svetoven-ikonomicheski-red/3808 SvobodnoSlovo.eu
Либералната глобализация приключи. Русия подкрепена от Китай и Индия формират нов световен икономически ред

Либералната глобализация приключи. Русия подкрепена от Китай и Индия формират нов световен икономически ред.

Кой можеше да повярва преди месец да виждаме статии във американската финансова преса, че западната финансова система и световната резервна валута са в открит упадък, а не икономическата система на Русия?

Европейците силно протестират, че Путин настоява „недружелюбните държави“ да плащат за вноса си на газ в рубли,а не в долари или евро, но той добави опцията, да плащат алтернативно в злато,а за някои държави има допълнителна опция за плащане в биткойн.

Фиатна американска валута е само „обещание“ за погасяване на дългово задължение и нищо повече. Доларът не е подкрепен от нищо материално,само „пълната вяра и кредит“ на хищниците от Уолстрийт.Фиатната система започна да се разпада, когато вашингтонските „ястреби“ започнаха битка с Русия.

Москва обаче разполага с необходимите стоки, за да се движи светът и да предизвика преминаването към друга парична система, която е нещо различно от фиатните пари и

е обезпечена е с твърди активи ни обяснява британския дипломат Алистър Крук.

Золтан Позсар, работил във Федералния резерв на Ню Йорк и съветник в Министерството на финансите на САЩ,в момента стратег в Credit Suisse,първи се усети:"светът се насочва към парична система, в която валутите са обезпечени със стоки, за разлика от това да бъдат подкрепени единствено от „пълната вяра и кредит на емитанта-САЩ“.

Финансовата война на САЩ срещу Русия даде на Запада горчивия урок, че най-твърдите валути не са щатски долари или евро, а реалните неща- петрол, газ,метали,торове, пшеница и злато. Доказа се,че енергията, храната и стратегическите ресурси са истинските валути.

И съвсем естествено, противно на европейското-американското усилие да сринат рублата и да предизвикат криза, рублата вече се върна на предвоенното си ниво, а доларът и еврото са тези, които се сринаха срещу рублата.

Йордан Халачев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.