ЛОЗЕТО НА ГАБРОВСКИ КАТО КОНЦЛАГЕР

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/lozeto-na-gabrovski-kato-konclager/24898 SvobodnoSlovo.eu
ЛОЗЕТО НА ГАБРОВСКИ КАТО КОНЦЛАГЕР

Истерията с паметника "1300 години Бълграия", чинията на вр. Бузлуджа, бивш "Хаджи Димитър", Паметника на Червената армия и пр очие други монументи е много интересна от гледната точка на жабата. Жабата наблюдава, вижда и разбира света и събитията от една много ниска гледна точка, равна на нулевия хоризонт. Човекът има много по-висока гледна точка. Най-високата гледна точка сред бозайниците има жирафът, но той е тъп и безполезен в структурата на мирозданието. Още по-висока гледна точка имат птиците, но те виждат света и събитията подобно на дронове.

На мен са ми интересни всички гледни точки относно разрушаването на паметниците. И понеже гледната ми точка е жабежка, Тъй като живея със съзнанието, че думата "паметник" произхожда от понятието "памет". Следователно, паметниците са продукт на нечия човешка воля, която е искала да остави на поколенията след себе си някакъв белег или следа за отминали, но важни и значими факти, данни и събития. Значи, паметниците са един вид послание към хората от бъдещето. И, когато наследниците на тия паметници варварски се втурнат да ги разрушават и да заличават фактите, данните и събитията от живота на бащите и предците си, имаме голям нравствен и морален проблем. Умни хора преди столетия и хилядолетия са казали, е който не познава миналото си, няма бъдеще. Няма значение, че тази теза се преоблича периодично в кафяви, червени или сини одежди. Тия одежди не променят смисъла и съдържанието на тезата. Или аксиомата. Теоремата, която не се нуждае от доказателства.

Не заставам на страната на ония, които искат да запазят и възстановят чинията на Бузлуджа или паметника "1300 години България".Честно казано, не ме интересува и съдбата на тия монументални паметници. По-скоро ми е тъпо и чоглаво, че подобни безумни дискусии се водят сред хора, населяващи една самопогубила се държава и това население безучастно наблюдава какво правят и как нищо не правят управниците на народа, освен за да съхранят собствения си разкош и криминалния разгул, в който са затънали.

Чинията на Бузлуджа и "1300 годни България" с нищо няма да променят моя и твоя живот. България е на повече от 1300 години и все още я има, макар и в обрулен и жалък вид. А аз съм сигурен, че Габровски, тоя гаден капиталист, собственик на лозе, не си е представял, че ще се докараме до тук. Иначе съм десен човек, но вече не съм сигурен дали все още съм такъв.

Любо КОЛЬОВСКИ

P. S. Предлагам властващите и опозицията да заградят с бодлива тел лозето на Габровски, да пуснат ток 220 волта по тая ограда и да превърнат тая площ в музей на глупостта и бездарието. С приходите от материализирането на нашенското бездарие бихме постигнали невиждани успехи с прихода от туристическото любопитство.

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.