МАЛКИ ОВЧИ РАЗМИСЛИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/malki-ovchi-razmisli/2703 SvobodnoSlovo.eu
МАЛКИ ОВЧИ РАЗМИСЛИ

Чели ли сте "Фондацията"? Интересна е. Най-вече моментът на сгромолясването на Галактическата империя, когато науката се заменя с...магия. Неща, които са обяснявани технически и научно, сега се приемат на вяра. Знанието става окултно и се вярва във всякакви неща.

Погромът над образованието последните три десетилетия, е катастрофален. Не само в България. Гледайте, един Харвард вече не е същият! Знанието става все по-специализирано, а общата научна култура - илюзия. Вече има хора, които вярват не в науката, а в окултното.

Интересно е, че много хора в момента вярват в кемтрейлс и световна конспирация по този повод, но не вярват, когато им кажеш, че по телевизиите само показват новите американски политически проекти. Вярват в рептиилии, но не вярват, че в политиката нещата са много добре контролирани и пробивите на здравия разум са изключение, а не правило.

Самата наука минава в сферата на фантастиката. Помните преди две години - "Всички яко ще умрем", "Краят на цивилизацията такава, каквато я познаваме", "Без маски няма живот", "Без ваксина няма да оцелеете", ей ся ще има пик на умрели, ама яко умрели /добре, че поне се ограничиха да не прогнозират повече жертви от населението на държавата/. И наивниците вярват. Вярват във всичко, което им поднесат НАГОТОВО!

И точно там е проблемът - никой не иска да мисли. Огромният грях на телевизията е, че оттучи хората да мислят. Всичко е сдъвкано, анализирано и спуснато от екрана. Казват ти как е правилно да мислиш, кои са правилните неща, правилните хора, правилният живот, правилните политици...не се налага да си затормозяваш мозъчните клетки. А и е толкова удобно да вървиш кротко заедно със стадото. Там има измамливо усещане за сигурност сред тълпата, па макар и тя да върви към кланицата. И телевизора ти втълпява, че ако не мислиш като стадото, ти си социопат, психопат, путинофил, рептил и прочие ужасии, които те правят ЧЕРНА ОВЦА!

А никой не иска да е черната овца. Дори смелите овце не могат да си представят, че ще станат нещо друго, освен овце. Овчарските кучета знаят нещата. Знаят, че овцете са собственост. Знаят какъв ще им е краят. Знаят, че тяхната задача е да ги опазят за колачите. А овчарят говори мило на овчиците, търси заблудените от тях, дава имена на агънцата....и приготвя ножа....

И всъщност нещата са предопределени.....за овцете. За тези, които винаги искат да са част от стадото, дори и черни. Избор имат тези, които са извън стадото. Те сами определят пътя си и живота си. Понякога краят им е жесток, но умират свободни....

Малки размисли за стадото, кой разбрал - разбрал....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.