Менискуса пред царската годишнина - рационален избор за премиера

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/meniskusa-pred-carskata-godishnina-racionalen-izbor-za-premiera/25105 SvobodnoSlovo.eu
Менискуса пред царската годишнина - рационален избор за премиера

Изборът на Премиера да си направи операцията на менискуса, вместо да ходи на царския прием е напълно рационален предвид реалностите у нас. Критиките към Борисов са емоционални, без критикуващите да се поставят на мястото му. Рационално е и решението му правителството да не се престарава с подкрепа за поканването и охраната на действащи европейски монарси и престолонаследници. Особено в навечерието на важното за Меркел Българско Председателство.

За Премиера ни всяко замесване с празника на бившия му премиер и работодател би донесло само публични и медийни негативи. Най-много и гръмогласно от страна на ненавиждащите Царя "десни" интелектуалци и медия. А те са много гласовити, даже кресливи. И не бяха сред поканените. Същевременно, никой от критикуващите днес Борисов не би го защитил така гласовито, щом от "дясното" започнат да го замерят публично с какво ли не. А и да се кажеше добра дума - само още негативи и контра-нападки.

Европейско кралско събиране във Врана с премиера и президента ни едва ли би се понравило и на лидера на ЕНП и Европа Ангела Меркел, която също е от Саксония. Тя не ни е молила за подобни дипломатически фойерверки. Трябва да сме предпазливи. И да разберем най-сетне, че България не е Румъния. И никога няма да бъде. Нямаме и особена нужда. Ние сме прусаците на Балканите и се гордеем с това. Тука е така...

----------

PS. Борисов със сигурност е преценил всичко това, че и още. Уверен съм, че Царят много добре разбира позицията му и не би му се разсърдил, че при тези родни обстоятелства Премиера не е уважил годишнината му с присъствието си. Царят вече изпита всичкото ни сам, на собствен гръб.

Илия Лингорски

Резултат с изображение за Илия Лингорски

https://www.facebook.com/lingorski?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.