Начинът, по който работят българските журналисти е като седнат в редакцията да отворят сайта на Ройтерс или друга международна агенция и да препишат, често с Гугъл транслейт, най-четеното

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nachinat-po-koyto-rabotyat-balgarskite-zhurnalisti-e-kato-sednat-v-redakciyata-da-otvoryat-sayta-na-royters-ili-druga-mezhdunarodna-agenciya-i-da-prepishat-chesto-s-gugal-transleyt-nay-chetenoto/123617 SvobodnoSlovo.eu
Начинът, по който работят българските журналисти е като седнат в редакцията да отворят сайта на Ройтерс или друга международна агенция и да препишат, често с Гугъл транслейт, най-четеното

Понеже световните медии са алчни за кликове, а българските мързеливи и преписват от тях, от вчера се шири една фалшива новина, която оставя впечатлението, че Ватиканът е разрешил еднополовите бракове. И тъй като в България да си журналист започва все повече да бъде като да си продавач на евтина стока на пазара, ми се налага да им изясня ситуацията на родните писачи: 

❌Католическата църква не венчае еднополови двойки. 

❌Католическата църква не признава еднополовите бракове. 

❌Католическата църква не разрешава еднополовите двойки, бракове или съжителство от какъвто и да било порядък. 

❌Католическата църква не си е променила доктрината за практикуването на хомосексуализма като грях.  

❌Католическата църква не си е променила доктрината за брака като съюз само и единствено между мъж и жена, от векове, от хилядолетия, и никога няма да го направи. 

❌Няма никаква промяна в отношението на Католическата църква по въпроса с това какво е брак, между кого може да бъде сключван, и няма да има в бъдеще. 

Защото самата църква няма правомощието да го направи, бидейки догамтичен, а не каноничен въпрос. Буквално ако ще утре организатор от София Прайд да стане еписком на Рим, той няма да разполага с правомощията да промени догмата на църквата. Така че ежемесечните "сензационни" новини от поредното преиначено изказване на Франциск почват да се изтъркват. 

Католическата църква не е променяла каноните си от 1965 г. насам (Втори Ватикански Събор), а догмата си от - скоро ще станат, 2000 години. Това няма и да се промени.

----------------------------- 

Сензационно огласената от международните медии, и мързеливо преписана от нашите такива "новина" е, че вчера Ватиканът просто продължи кореспонденция, която води с няколко кардинала от октомври месец, като издаде поредното писмо, адресирано към тях. В него тя инструктира свещениците си как да дадават индивидуална благословия на хора, които я потърсят, ако въпросните са извън църква, извън ритуалите, извън тайнствата, извън брака, дори извън сграда, принадлежаща на институцията, а един или двама от тези хора са в еднополова двойка. Тоест живеят в грях. 

Църквата винаги е давала благословия на хора, които живеят по един или друг начин в грях, които са всички живи хора поначало. Документът изрично предупреждава, че тези конкретни хора живеят в грях именно заради еднополовите си отношения и предупреждава, че ако търсят благословия, каквато църквата не следва да откаже, тя да се даде без да има дори и бегъл помен от даване на брак или разрешение на връзката им. 

Близо половината от документа, който е достатъчно кратък да бъде прочетен от средностатистическия мързелив журналист, обяснява в детайл, че бракът може да бъде само между мъж и жена, че хомосексуализмът е грях, че не може и няма как да има еднополови бракове, и как тъкмо заради въпросните неща е важно свещениците да внимават кому и как дават благословия. Ако хора, които са в подобна връзка я поискат, то свещеникът трябва да прецени индивидуално според случая, и да направи всичко възможно благословията да не се възприеме или дори бегло да наподобява даване на брак, ритуала по даване на брак, какъвто и да било ритуал или тайнство. Това е повторено толкова пъти в документа, че става абсурдно в даден момент. 

Но начинът, по който работят българските журналисти е като седнат в редакцията да отворят сайта на Ройтерс или друга международна агенция и да препишат, често с Гугъл транслейт, най-четеното. Да го "изтропат" в интернет пространството, след което да пуснат водата, а след време патетично да говорят за "ширещата се дезинформация", докато самите те разпространяват такава, когато това им носи кликове.

Кристиан Щкварек

1 Коментара

moitoi

преди 4 месеца

Според –ПОЛИТкоректността на ЗАПАДА!!! Вярвай на ЕТИКЕТЪТ който ти показваме и консумирай СЪДЪРЖАНИЕТО без да ПРОТИВОРЕЧИШ!!! Например - Инфрмацията...новините са като бутилка вино в Луксозен ресторант където НЕзависимо от ЕТИКЕТА МУ отпиваш за да го ОДОБРИШ!!!Нашите Медии са като мръсна тъмна механа КОЯТО ти предлага КИСЕЛО ВИНО за ШАМПАНСКО без ПРАВОТО на ИЗБОР!!! ДЕГУСТАЦИЯТА на НОВИНИТЕ ЗАБРАНЕНА!!!Ние ги ОПИТАХМЕ за ВАС!!!-ФАКТчекърс.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.