НАМЕСТО ТРАКТАТ ЗА ЛИЦЕМЕРНАТА ДЕМАГОГИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/namesto-traktat-za-licemernata-demagogiya/14377 SvobodnoSlovo.eu
НАМЕСТО ТРАКТАТ ЗА ЛИЦЕМЕРНАТА ДЕМАГОГИЯ

Премиерът - Шут е на път да се сдобие с ново прозвище и да се нарича премиерът - Беглец. Днес той за пореден път изигра панаирджийска водевилна пиеска и симулира, че е заразен с вируса, а малко по-късно стана известно, че не е заразен. Междувременно тоя тарикатски пиниз му послужи за алиби и премиерът - Шут се скри и от своите депутати, и от опозицията в парламента и демонстрира за сетен път надменното си презрение към параментаризма, като показа среден пръст и на своите, и на опонентите си.

Докато този треторязряден симулант се укриваше, новите му стари министри се заклеха "във всчките си действия да служат на интересите на народа", а минути преди това шефката на ПГ на ГЕРБ прочете някаква нескопосна декларация, изпълнена със злоба и злъч срещу държавния глава.

В декларацията от името на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини президента, че вчера, по време на протеста в София, е показал, че за него е непосилна задача да олицетворява единството на нацията. Защо се твърди това, не е ясно. Освен ако Дариткова не може да скрие раздразнението си, че Радев три пъти отиде при протестиращите и си поговори с тях човешки, без да фамилиарничи и без да демонстрира простащина и дебелашки обноски, както прави премиерът - Шут.

"Под прикритието, че чува гласа на народа, всъщност той руши демокрацията, като не спазва законите и Конституцията и на практика отправя призиви за еднолично управление", каза председателят на ПГ на ГЕРБ, а това звучи особено комично, като се има предвид кой и как ръководи ГЕРБ и държавата.

"Вчера вечерта (23 юли 2020 г.) за пореден път президентът на Република България показа, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията. С вдигнат юмрук, с подбуди за метеж и обиди срещу законно избраното правителство на България, той призова за разпускане на НС.", каза Дариткова, но пропусна да отбележи, че исканията на президента са не само негово право, но и право на всеки български гражданин и това право е гарантирано от Конституцията.

"В условията на пандемия, вместо да приеме подадената от правителството ръка и да търси максимално съгласие за вземане на решение, Румен Радев целенасочено и систематично разделя обществото, призовава към омраза и бунтове и зове към неуважение към институциите", допълни тя и призова: "Вече е крайно време ясно да заяви своите претенции и неговото желание за въвеждане на президентска република". Това е неадекватно изказване, тъй като Радев никога досега не е правил заявка за промяна на държавното устрройство и превръщането на България от парламентарна в президентска република.

"Ние от ГЕРБ категорично се противопоставяме на незачитането на институциите и законите на страната. На неуважението на легитимно избраното при законно проведени избори правителство. На исканията за предсрочно разпускане на НС и заставаме категорично срещу опитите за въвеждане на еднолична и безконтролна власт в България", каза още Дариткова, като отнво даде ход на присъщите на ГЕРБ демагогия и лицемерно двуличие.

Добре би било Дариткова в непохватните си психоанатични етюди да се съсредоточи върху говоренето, обноските и поведението на своя лидер - Главатар, който стана за смях и посмешище на цяла Европа и целия свят едва и тогава да търси кусурите на държавния глава, избран мажоритарно с гласовете на 2 млн. и 200 хил. българи, голяма част от които не са членове и симпатизанти на БСП, а сред тях има и членове на ГЕРБ.

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.