НЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ne-e-tolkova-zle/2677 SvobodnoSlovo.eu
НЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ

Днес имах челен сблъсък с българското здравеопазване и си признавам, че съм приятно изненадана. Наложи се да посетя ортопед в Медицинския център в Кючук Париж в Пловдив. Условията, общо взето, са доста мизерни, сградата не е поддържана, чаках около час, въпреки записването, но едно може да се признае - имаме страхотни лекари и специалисти. Все още. А това е важното.

По света здравеопазването е различно. В много други държави има лъскави нови сгради, отлични условия и лекари и лечение, които не са на ниво. Ние почти успешно съсипахме една работеща система, но въпреки всичко медиците ни са отлични професионалисти. Дори със стара техника, с падащи мазилки върху главите, с недостиг на апаратура, знанията и опита са от ключово значение за здравето на хората.

Поговорих и с други пациенти. Общо взето, оплакванията са от условията. Без съмнение има и изключения, но като ниво на лечение, считам, че здравната ни система е на добро ниво. Въпреки постоянните реформи, недомислия и откровеното прогонване на лекари, акушерки, медицински сестри и специалисти от България.

Използвам и случая да благодаря от сърце на д-р Филипов за професионализма му. И на тези, които ще тръгнат да спорят - отидох като нормален гражданин, без да казвам коя съм, къде работя и какво правя. Така да се каже, да видя отвътре системата. Много неща могат да се подобрят, а най-важното сега е да задържим хората тук. Заплатите са важни, но също е важно да се осигурят добри условия в болничните и доболничните заведения. И моето предизвикателство- да се осигури безплатно здравеопазване за всички българи. Без значение дали са плащали или не осигуровки. Има и други начини за финансиране на здравеопазването. Но то е актив, който е много важен за държавата. И трябва да се погрижим българите да са здрави на първо място.

Благодаря от сърце на българските лекари, сестри, акушерки и специалисти за работата им!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.