НЕУДОБНИТЕ ОСТАВЯТ СЛЕДА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/neudobnite-ostavyat-sleda/16111 SvobodnoSlovo.eu
НЕУДОБНИТЕ ОСТАВЯТ СЛЕДА

Много мислих дали да споделя личните си впечатления. Миналата седмица за първи и последен път се чух с Милен Цветков. Искаше да ме покани в предаването си да обсъдим управляващите и извънредното положение. Възпитан, тактичен, истински журналист.

Такъв, който винаги беше неудобен на властта. Такъв, какъвто трябва да е всеки журналист. Четвъртата власт. А не четвъртия мисирник. А Милен Цветков беше голям. И остави незабравима следа в българската журналистика.

Понякога не съм била съгласна с тезите му в предаванията, които водеше, но големият журналистически талант и най-важното - ПОЧТЕНОСТТА, си личаха от всяка негова дума. А точно почтени журналисти вече рядко има. Малцина са неудобните, които се осмеляват да задават неудобни въпоси на властимащите. Само Цветков посмя да затвори телефона в ефир на Бойко Борисов преди години.

И си мисля колко е жалко заради едни наркотици, заради излишно самочувствие и усещане за богатство и могъщество, да си отиде човек, който толкова много даваше на обществото. И най-вече - който беше пример - пример за самостоятелно мислене, смелост, гражданска позиция и неподкупност.

Бог да го прости! Ще го помним!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.