НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО МУСТАФАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БЪРКА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/neyno-prevazhoditelstvo-mustafata-prodalzhava-da-se-barka/17738 SvobodnoSlovo.eu
НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО МУСТАФАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БЪРКА

НОВИНИТЕ ДНЕС, 13.12.2019 Г.

- КОЙ Е ВИНОВЕН?

Инцидентът от вчера с блъснатото от кола на НСО дете, днес беше широко коментиран. Борисов веднага обвини Президентът, че не дал никаква информация, а ПИК-ливата медия по традиция изрови всички, които са били пътници в колата преди инцидента с подробни биографии. Истината е, че НСО има доста инциденти през последните години. Дали това се дължи на недостатъчно подготовка или на самонадеяност, не може да се каже отстрани. Но хората определено се дразнят от привилегиите. Да се прехвърля вината на пътниците, на Президента или на Правителството, е безсмислено.

- ПРОКУРОР ОТ ПЕРНИК ПОДОЗИРА МИНИСТРИ ЗА ВОДНАТА КРИЗА

Прокурор от Перник се осмели да заподозре Министър Аврамова и Министър Димов като виновни за водната криза в Перник. Безспорно е ясно, че това не е в резултат на природно бедствие, а на човешка грешка. Дори може би умишлена. За съжаление за всички подобни случаи виновни няма, а още по-лошото е, че нищо не се прави до следващия подобен случай. Кой следи състоянието на язовирите? Кой следи за водоснабдяването? Кой трябва да вземе мерки? Отговорни има. Остава само да се посочат и осъдят, за да може следващите да имат урок и да внимават. Специализираната прокуратура трябва да се произнесе по компетентност. Имам усещането, че виновни няма да намери. Но всъщност през последните 30 години не се и сещам да се е построил нов язовир? Или не е готино да се реже лента на язовир?

- „БРИКЕЛ” НЕ МОЖЕ ДА ГОРИ БОКЛУК БЕЗ ЕКООЦЕНКА.

Административният съд в Стара Загора постанови, че „Брикел” не може да гори отпадъци, ако няма екооценка за въздействието върху околната среда. Да се надяваме, че на втора инстанция в София няма да се появи внезапно „вътрешно убеждение” в съда, че такава не е необходима. Ковачки на практика трови въздуха на хората и тях самите, за да печели. В България се внасят боклуци от цяла Европа и май това става основен бизнес на много приближени до властта бизнесмени. А хората се разболяват и умират.

- КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ЗА НЕЗАВИСИМИЯ ПРОКУРОР.

Правителството взе решение да отправи запитване до Конституционния съд дали е допустима фигурата на независим прокурор по Конституция и дали той ще бъде подчинен на главния прокурор. Но проблемът не е само в това, а във фигура, която ще бъде избрана от политически зависим орган като ВСС. Самата структура е напълно сбъркана. И целта е не промяна, а замазване на очите на Венецианската комисия.

- НЕЙНО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО МУСТАФАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БЪРКА.

Херо Мустафа ежедневно взема отношение по вътрешни проблеми на България. Като не пропуска да си развее мнението – поредното доказателство, че сме колония. Това в суверенна държава никой дипломат не би си го позволил. Мустафата заяви, че корупцията е пречка за икономическия успех. Потресаващ извод, за който не бихме се сетили без Нейното Превъзходителство. Оказа се, че женицата разчита на Марин Младенов /познат и като шофьора на Мето/, да се справи с корупцията. Да се смеем ли, да плачем ли. Не мога да си представя, че тя не знае миналото му. Остава единствената възможност, че ни правят всички на мезе!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.