НОВ СКАНДАЛ: БЪЛГАРИЯ ПРЕЧИ НА НАТО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nov-skandal-balgariya-prechi-na-nato/2334 SvobodnoSlovo.eu
НОВ СКАНДАЛ: БЪЛГАРИЯ ПРЕЧИ НА НАТО

Скандалът с мистериозния нелегален полет на самолет от Литва, който зареди гориво във Видин и кацна край Търговище, без да бъде задържан екипажът му, доби нови измерения в парламента. Каква документация – видеозаписи на полета, радарни проучвания и др. са събрани по време на полета и тайно изнесени след кацането, не се разбра.

Но на секретното заседание лъснаха скандални тайни:

1. Никакви родни бойни самолети не са били вдигнати във въздуха, както се лъжеше. Не били вдигани заради „лоши метеорологични условия”!!!!

2. България е отказала еър полисинга на НАТО, което е било прихванало самолета, следяло го е и контролирало със свои самолети , вкл. и в Румъния, вкл. и непосредствено преди навлизането му в България, но поради неполучено разрешение за бойните самолети да навлязат в родното въздушно пространство, контролът е бил спрян.

3. Отказът от българска страна е попречил самолетът да бъде обискиран веднага след приземяването му, а екипажът – задържан.

Министър Гьоков е завил, че се знае кои са били на борда му, но информацията засега е поверителна и постепенно ще бъде разсекретявана. Дръжки – никога!

.

Разбра се, че родната отбрана и министерство, а и правителството, което е договорило идиотския режим на изискване на съгласие, и то на високо политическо равнище за действия на НАТО по всеки индивидуален случай на нарушаване на българското въздушно пространство, прави следното:

А. ПРЕЧИ НА ИСТИНСКИЯ ЕЪР ПОЛИСИНГА ЗА РОДНОТО НЕБЕ /в случая на НАТО/

Б. НЕ УПРАЖНЯВА СОБСТВЕН „ЕЪР ПОЛИСИНГ” В „СПЕЦИАЛНИ” СЛУЧАИ КАТО ТОЗИ СЪС СМЕХОТВОРЕН МОТИВ „ЛОШО ВРЕМЕ”.

Б. САБОТИРА ЗАДЪРЖАНЕТО НА ЕКИПАЖА И ДАННИТЕ ОТ САМОЛЕТА

.

Заключението е, че родната власт въобще не охранява родното небе, а в някои „специални случаи” пречи и на съюзниците ни да го охраняват така, както трябва.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.