ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/organizirani-prestapni-grupi/17204 SvobodnoSlovo.eu
ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ

НОВИНИТЕ ДНЕС, 29.01.2020 ГОДИНА

 

  • ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ.

 

Явно януари е месец на организираната престъпност. От една страна, Избраният Гешев  /акълът и образованието не ми позволяват да го нарека главен прокурор/, обвини Васил Божков – Черепа, за ръководител на организирана престъпна група, повдигна седем обвинения и го обяви за международно издирване. От сутринта полиция претърсва офисите на „Нове Холдинг”.  Самият Божков спокойно коментираше по телевизията, че си има работа в чужбина и няма от какво да се притеснява. Явно е успял да се измъкне за разлика от другите олигарси, които бяха прибрани. Не го жаля. И той и Бойко Борисов са останки от едни мутренски времена, които е крайно време да приключат, а виновните да си понесат отговорността. Също днес една партия – ЕНП на Мария Капон, внесе сигнал в Специализираната прокуратура, че Избраният Гешев ръководи организирана престъпна група. Държава, в която абсурдите са въздигнати в правило.

 

  • ПРОТЕСТИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА

 

Днес протестира бизнеса. Срещу Наредба Н-18. Заедно с партия „Възраждане”. Събраха се хиляди хора пред Народното събрание и Орлов мост беше блокиран. Отново имаше сблъсъци с полицията. И си задавам отново и отново въпроса – в различни държави ли живеем? Перник протестира отделно, майките на деца с увреждания протестират отделно, животновъдите протестират отделно, пенсионерите, еколозите.....все едно сме различни народи, които имат различни цели. А целта е една – сваляне и осъждане на престъпното управление на държавата, което унищожава всички – и бизнесът, и майките, и пенсионерите, и Перник, и Ботевград и всички нас. Докато не се обединим в един общ протест и цел, трудно ще успеем. Един народ, една цел, една програма!

 

  • ПРИДВОРНА ОПОЗИЦИЯ И ПРЕДРЕШЕН ВОТ

 

Както и очаквах, вотът на недоверие не мина. Със 102 гласа „за” и 124 „против” естествено не мина. Златните пръстчета на Волен Сидеров и Веселин Марешки подкрепиха правителството на Борисов. Явно си знаят цената. Дано да си струва проклятието на народа. Проблемът беше и във велия дебат по ресор екология и околна среда. Борисов не си направи труда нито да отиде, нито да отговаря, дебатът беше скучен и безсмислен. Създава се впечатлението за придворна опозиция, която прави театър и отбива номера с тези частични вотове на недоверие. Защо не внесе вот на недоверие срещу цялостната политика на правителството? Може би защото не е сигурна в самата си парламентарна група? Или дотолкова е посветена на вътрешните си партийни проблеми, че се притеснява какво ще стане, ако правителството падне и предстоят парламентарни избори, за които не е готова. А и ако трябва да сменим Борисов със Станишев или Гергов, мерси, ще пропуснем.

 

  • ХАЗАРТЪТ ГО ОТНЕСЕ.

 

Арести в Държавната комисия по хазарта. Арестувани са поне осем души от служителите и ръководството. Впечатлението, което се създава е, захлупване на скандал със скандал. Досега къде гледаха? Трябва ли да мислим поради недомисления работохолизъм на Избрания Гешев, че Цацаров не си е вършил изобщо работата? И сега Гешев ще ни спаси от всички престъпници в държавата, като ги натръшка в ареста? Или просто заради гафовете си, Избрания Гешев се чуди как да прикрие скандалите, които предизвиква. Да не говорим, че тази комисия, както и други държавни органи, се назначават от правителството и управляващите, тоест десет години управление на ГЕРБ как така не са разбрали какви престъпления извършват назначените от тях кадри?

 

  • ОТНОВО ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА

 

Борисов, след като заяви многократно, че курсът на лева към еврото няма да се променя при вличане в Еврозоната /или чакалнята, или антрето, то вече се объркахме къде точно в обслужващите помещения сме/, се извъртя като фурнаджийска лопата и заяви, че курсът ще се променя само след ратификация от Народното събрание. Същото, което в този му състав, той като им свирне, и гласуват каквото каже, без дори да мислят. Бог да ни е на помощ, ако останат тези престъпни елементи начело на държавата, в какви батаци ще ни вкарат. Сега се гласува и споразумението СЕТА, което е престъпно за интересите на България. Но управляващите дори не дават да се дискутира. С това споразумение, окончателно ще бъде убит бизнесът на България.

 

  • ИЗБРАНИЯТ ГЕШЕВ ОТВЯ БАРНИ РЪБЪЛА ЗА ТИТЛАТА „ПОТРЕС НА ПРАВОТО”

 

От коментарите на юристи пеналисти днес, разбираме, че Избраният Гешев отвя Барни Ръбъла от титлата „Потрес на правото” и оглави безапелационно класацията за пишман-юрист на Републиката. Единствените спорове са точно по кой член от Наказателния кодекс следва да бъде подведен под отговорност Избрания и дали изобщо е изучавал конституционно право, че да иска Конституционният съд да отговори на въпрос, който принципно се обсъжда в първи – втори курс „право”. Така или иначе, титлата е негова. Онзи, който преобръщаше файловете, може само да му диша прахта! Имаме нов лауреат! Честито на държавата. 

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.