ПАЛАЧЪТ НА ПЛЕННИЦИ НЕ Е ЗАЩИТНИК НА РОДИНАТА СИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/palachat-na-plennici-ne-e-zashtitnik-na-rodinata-si/3930 SvobodnoSlovo.eu
ПАЛАЧЪТ НА ПЛЕННИЦИ НЕ Е ЗАЩИТНИК НА РОДИНАТА СИ

Вчера световните телеграфни агенции пуснаха по търлъци новината, че украинският режим е уведомил Форин офис за решението си да не спазва клаузите на Женевската конвенция за военнопленниците. "Или става дума за първоаприлска шега?" Нямало да ги храни "добре" и да им оказва "навременна медицинска помощ". Официален Киев кратко "уведомява" и си свирка. Никой не изразява несъгласие или поне учудване. Вестта не се раздухва и обсъжда. Изтича в отходния канал на демократичните съвести. Но посланието е планетарно.

Режимът на Зеленский просто официализира провежданите изтезания над военнопленници - Ютуб е пълен с инквизиции, видеата с тях са качени от самите палачи, които се гордеят със своите зверства. Нямало да поднасят "достатъчна храна" и да оказват "навременни медицински услуги" - Господи, та нали на клиповете с разпити на пленени руски войници, ясно се вижда, че те са жестоко измъчвани. Насинени и окървавени лица, рани, получени не в боя, а след като са попаднали в плен. Очите им са ням вик на ужас, докато подутите уста едвам повтарят под диктовка: "Слава на Украйна" и " В Украйна няма нацизъм". Потресаващо е видеото, заснето и публикувано от самите убийци, показващо как пленените руски войници получават откос в подбедриците - явно, за да се предизвика гангрена - докато един от тях, също с натрошени нозе,е разпитван с торба на главата ... докато издъхва. А има и видеа ... има и такива видеа, които не могат да се опишат с човешки думи. Спомнете си изтезанията, прилагани от ИДИЛ. Оплаквачките на "украинската демокрация" не могат да обявят тези клипове за фейк и просто ги подминават. А пред тях заканите на Друзенко изглеждат като невинно обещание на чичко доктор, че безболезнено ще ви извади сливиците.

"Има и руски видеа с украински военнопленници - те изглеждат добре физически и човешкото им достойнство явно е съхранено. Май войниците от редовната украинска армия се чувстват по-комфортно в руски плен, отколкото рамо до рамо с украинските нацисти. Руското командване постоянно изисква човешко отношение към мирното украинско население и военнопленниците.

С изразената вчера позиция режимът в Киев фактически потвърждава като своя официална политика и многогодишната майдановска практика на геноцид в Донбас и убийства на представители на малцинствата - те също са вид военнопленници.

Ето че си може - Украйна не се съобразява с Женевската конвенция, не се съобразява с Минските споразумения и в същото време се готви да влиза в ЕС. И цял свят се тресе от плач за украинските жертви. Лицемерен плач на истинските вдъхновители на всички касапници по света. "Смешен плач" е казал Ботев. Ужасяващ плач на дехуманизирани роботи.

Ама ще кажете, прав е Зеленский да откаже да се съобразява с Женевската конвенция, та нали Русия започна агресия в Украйна, какво ще цепи басма на руските пленници. "

"Първо - такива "съображения" изцяло игнорират настъпателната роля на НАТО и факта, че Русия бе поставена в пълна безизходица. Или война или ... война. Не Русия, а САЩ инициираха тая трагичен конфликт между братски народи - американците обожават подобни гаври. За да могат после да продават оръжието си и да се препоръчват за миротворци.

И второ - докато зверствата все още са неофициални, докато безчовечието е проява на личен или дори колективен садизъм, има надежда, че те ще бъдат озаптени, че все някога ще бъдат осъдени на държавно равнище. Но когато държавата влезе в ролята на садист - тогава нещата са неспасяеми. Това означава узаконяване на беззаконието, одържавяване на зверството. Какво можем да очакваме в бъдеще от държавата Украйна? Че ако самолет се разбие в небето над нея и някой оцелял пътник полети надолу - там му е приготвен врящ казан с ориз и магданоз. Ще го пльоснат вътре без да разплискат супата - военнопленник.

Какво става? Връщаш ли се към канибализма, човечество? Отказа ли се официално от всичко морални норми, които си изграждало досега? Кой вече ще стои по-долу - човекът или хиената? Та нали да изтезаваш беззащитен, вързан пленник, е най-голямата гнусота! Палачът на  пленници не е защитник на родината си, не е воин, не е и хищно животно - той е вампир!"

С вчерашното си заявление  правителството на Зеленский озъби  истинския си облик. То се самообрече. То е обречено

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.