ПАРЛАМЕНТАРНА, ПРЕМИЕРСКА, ПРОКУРОРСКА ИЛИ ЩАБНА РЕПУБЛИКА Е БЪЛГАРИЯ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/parlamentarna-premierska-prokurorska-ili-shtabna-republika-e-balgariya/16629 SvobodnoSlovo.eu
ПАРЛАМЕНТАРНА, ПРЕМИЕРСКА, ПРОКУРОРСКА ИЛИ ЩАБНА РЕПУБЛИКА Е БЪЛГАРИЯ?

"Прокуратурата създаде щаб под ръководството на главния прокурор Иван Гешев, който ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на доклади всеки ден за актуалната обстановка в страната съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им, съобщават от държавното обвинение.", пише Dnevnik.bg. Не е ли задължение на премиера, министрите и главния прокурор по дефиниция да си вършат работата и без създаването на нови структури, каквито са т. н. щабове? Какъв смисъл имат тия щабове и каква бройка ще достигнат в най-скоро време?

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.