ПЪРВИЧНИ ПАТРИОТИЧНИ ИНСТИНКТИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/parvichni-patriotichni-instinkti/53427 SvobodnoSlovo.eu
ПЪРВИЧНИ ПАТРИОТИЧНИ ИНСТИНКТИ

"Оскар"-ите на Грозев, Ушев и Бакалова трябвало да предизвикват национална гордост, разправят оптимистите. Ние, българчетата, трябва да се пъчим и да се фукаме пред света с наградите на нашите сънародници.

Няма значение, че творчеството на тия, удостоено с една девалвирала награда, би останало незабелязано, ако холивудските "академици" не бяха проявили съмнително естетитческо великодушие и не бяха вкарали в първобитните си политически схеми и игрички произведенията на нашите иначе неизвестни творци.

С това значи трябва да се гордеем, а не с останалите без "Оскар"-и стойностни български филми от недалечното ни и по-далечното ни минало, защото в настоящето се забелязват опасни тенденции за липсата на бъдеще за българското кино. Въпреки унищожителната, но справедлива критика за произведенията на Бакалова, Ушев и Грозев. Няма как да стане!

Алеко някога го предвиди - "Булгар! Булгар!", но ние твърде късно разбираме предсказанията му.

Любо Кольовски

1 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

„Навални“ е стройна продукция, пълна с лесно документирани измислици, дезинформация и множество хитри визуализации, които да отвличат и манипулират вниманието на зрителите. Филмът е за руския политичерски активист Алексей Навални, който, според уважавания Levada Institute има 2% подкрепа в Русия. Но той и филмът се ползват с огромна подкрепа от Вашингтон и Лондон.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.