Pаята е доволна на всичко, когато е спасена от всичко. Особено от това, което никога не я е заплашвало...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/payata-e-dovolna-na-vsichko-kogato-e-spasena-ot-vsichko-osobeno-ot-tova-koeto-nikoga-ne-ya-e-zaplashvalo/16414 SvobodnoSlovo.eu
Pаята е доволна на всичко, когато е спасена от всичко. Особено от това, което никога не я е заплашвало...

Много интересно място за живеене е България! Никога няма да скучаеш, макар, че ако нямаш психика, трябва да бягаш далеч. Много далеч. Вдън гора.

Политическите ни талибани, присвоили за дълго публичната и непублична власт, са неизчерпаем източник на забавления - от спонтанна радост, до пълна тъга и отчаяние. В общи линии няма как да ти е скучно, защото и те самите не знаят как се управлява държава в демократична среда, но много им се иска да го имитират поне. Малко.

След като смениха няколко алгоритъма за преброяване на заразоносителите и болните, стигнаха и до мъртвите. Броят, преброяват, пак броят, но бройката с нищо не обяснява 10 милиарда разхищения за два-три месеца. Успокоява ги само факта, че народонаселението е скудоумно, сенилно и зомбирано, пък и подкрепя всичко идващо от властта, включително и моментните им хрумвания и прищявки. Попаднали на народ, така да се каже. Късметлии. Затова всяка сутрин и вечер му четат списъци със заразени, болни и мъртви - да го страхуват до свършека на дните му. Това е главната цел.

Не, че България не е единствената държава в ЕС с най-голям процент на спестявания в банки. Именно затова властта не дава и няма да даде помощи на всеки човек. Разбираемо. Имате си пари, харчете ги. Нещо повече, ще ни вземат от тези спестявания и ще раздадат за бизнеса. Той "бизнеса" видимо няма наяждане, особено на техния кръг от котараци и прочее партийно-експертна флора и фауна. Пък и лихвите по депозитите хич ги няма, затова България има пари - нашите спестени пари. Колкото щеш. Раздават политическите ни хайдути, та пушек се вдига, за да прикрият предстоящите допълнителни държавни заеми за 100 години напред. Само почакайте!

Между другото, защо да не помислят и за SMS-карантина!? Ей, тъй. Май вече са я измислили, не по-лошо от доскорошните им златни и друг тип лотарии, с които ограбиха всяко куцо, кьораво и сакато на територията. Днес вече пускаш есемес, плащаш си делбата 50/50 между мобилен оператор и политик и отиваш до магазина. Ако не искаш да плащаш - 5000 лева глоба от най-близкия милиционер. Готино, нали?!

Между другото, все пак не забравяйте, че епидемия и пандемия в България няма и няма да има. Ония там говорители от щаба му го знаят много добре, но той ги е изпратил да оправдаят кражбата на едни 10 милиарда и да осигурят скорошните парламентарни избори. Знаете, че раята е доволна на всичко, когато е спасена от всичко. Особено от това, което никога не я е заплашвало...

Николай Марков

#гнусниипротивникражбогонци

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.