ПЕРНИК, ЗАКРИВАЙ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pernik-zakrivay/17396 SvobodnoSlovo.eu
ПЕРНИК, ЗАКРИВАЙ!

НОВИНИТЕ ДНЕС, 15.01.2020 Г.

- ПЕРНИК, ЗАКРИВАЙ!

След като вече месеци стоят мръсни и жадни, днес перничани разбраха, че ужасите в Родината край нямат. Целият град е замърсен с фини прахови частици и серен диоксид. Отровен за хората. Започвам да мисля, че използват града като вид опитно поле при евентуална ядрена война кой би оцелял. За съжаление ежедневието не позволява хората да се зарадват, че бавно и полека държавата ги учи да оцеляват в условия, в които живо същество трудно би оцеляло. Да живееш в България вече стана буквално опасно за живота! Може би на граничните пунктове трябва да сложат табелка с череп и кости и надпис: „Опасна за живота територия!”.

- РЕВИЗОРО ЕКОЛОГО.

Върлият революционер, който, откакто влезе във властта, стана хрисим и смирен, вече стана министър. От квотата на трапезната коалиция „Обединени идиоти”. Да питам какво разбира точно от околна среда и води, май е безсмислено. В държавата се търси пост за човека, а не човек за поста. Дори в средата на подобно мащабно бедствие като водната криза в Перник, политиците не намират здрав разум да сложат поне един, повтарям, ПОНЕ ЕДИН експерт, който да разбира от нещо! Естествено, програма не чухме, някакви идеи – също. Той щял да се справи! Колкото се справи и с митниците, като се сетя, преди години! Понякога крясъците на въпреки не са всичко. И акъл си трябва, и знания си трябват! И най-вече – здрава работа и експертност!

- ВЛАСТТА САМА ПО СЕБЕ СИ.

Интересни дискусии текат тези дни в медиите. Гербавите се кълнат, че колкото и да се опитват някои да клатят кабинета, той щял да си стои недоклатен, а властта нямало да я дадат никога, каквото и да се случи. Опозицията пък, която чете сутрин по медиите кой какво е казал, за да си потърси поредния повод да се заяде с правителството, се кълне от парламентарната трибуна, че ще ги махне. И май нито на едните, нито на другите им идва на акъла /ако го имат, разбира се!/, че България е в бедствено положение и е наложителна спешна реанимация. Приличат ми на студенти първокурсници по медицина, които някой шегаджия е пуснал да оперират жив човек, а те се дърлят кой да държи скалпела, докато пациентът умира пред очите им!

- МАГИСТРАЛИ, МАГИСТРАЛКИ

Магистрала „Струма” става все по-загадъчна. След като Европейската Комисия зададе няколко неудобни въпроса за строителството на магистралата, правителството рязко си промени мнението и се отказа от искането си за финансиране от ЕС на проекта. Кой обаче ще плаща за довършването, ще се връщат ли вече дадените пари, казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш. Поредната пътна простотия на гербопитеките.

- ОГЪН ДА ГОРИ НЕСЪГЛАСНИТЕ

Адвокат Ирен Савова е знакова фигура, като не се притеснява да поема „неудобни” дела, водени срещу противници на правителството. Предупрежденията зачестяват, като вече е запален и неин имот. Огън, за да си опича акъла, както се казва. И няколко думи в защита на професията. Наред с многото алчни и безсъвестни адвокати, има и много, наистина много съвестни, почтени адвокати, които не забравят, че адвокат означава защитник. И понякога са единствената защита между Гражданина и Диктатурата. А цената за тази позиция е много висока. Защото първата работа на всяка една диктатура е да смаже независимата адвокатура, която не може да купи.

- АБСУРД, МАЙНА!

Транспортният проект на Пловдив /както и Водния/, явно не работи. Умните светофари, макар и машини, вече разбраха какво е да имат майка, както естествено и общинарите. На спирките като изоставени ТКЗС-машини стоят странни съоръжения за билети, които трябваше да са заработили през 2016 година и за които са дадени 20 МИЛИОНА ЛЕВА. И не работят, естествено, а в автобусите все още билетчета се късат от кондуктори. Задръстванията из града приличат на такива в многомилионен индийски град /а дисциплината на водачите - също/. И всичкото това безумие е получило даже и награда от МРРБ! Милиони, потънали явно в джобовете на някои. Пред очите на пловдивчани парите ни от данъци и такси отиват в джобовете на избраните да ги управляват! Добре е, че новият кмет е решил да види какво става с проекта. Още по-добре е прокуратурата да види. Защото подобно огромно разхищение на обществени средства плаче за затвора. А не за покупка и строителство на нов жилищен комплекс в центъра на Пловдив. Който разбрал, разбрал!

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.