Поредната лъжа на Про100Кирчовците лъсна с пълна сила

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/porednata-lazha-na-pro100kirchovcite-lasna-s-palna-sila/2624 SvobodnoSlovo.eu
Поредната лъжа на Про100Кирчовците лъсна с пълна сила

Поредната лъжа на Про100Кирчовците лъсна с пълна сила.

От момента на спиране на доставките на природен газ от Газпром Про100Кирчовците развяват опорката, че "Газпром" е спрял доставките, въпреки че ние сме си плащали чинно заявените количества природен газ.

От излезли документи обаче се вижда, че решението България да не плаща доставките по начина по който Газпром настоява е взет от българското правителство на тайно заседание на 13 април 2022 г. Решението е взето на база на доклад от министъра на енергетиката в който се твърди неистина, която е от решаващо значение за вземане на решението. А тя е, че председателя на ЕС е дал указания, че схемата за плащане, която се предлага от "Газпром" представлява нарушение на наложените на Русия санкции.

Такива указания не са давани, още повече, че ЕС излезе с изрична позиция, че тези схеми за разплащане НЕ НАРУШАВАТ санкциите, поради което почти всички страни от ЕС продължават да получават природен газ по сключените си договори.

Следователно спирането на доставките на природен газ за България са резултат от целенасочено взето решение на МС, с ясно съзнаване на последиците, респ. цялата отговорност за последиците от това, вкл. и отговорността за вреди, които може да претърпим са изцяло на Про100Киро и МС и правителството няма никаква вина за това.

А сега Нинова да ходи да обясни на остатъците от заблудения си електорат, че тя няма нищо общо с това.

А вие да си знаете - ако цените на газа скачат, а с тях и инфлацията за това не са виновни руснаците. Решението е на българското правителство и то е взето напълно съзнателно. Нищо, че с лъжи се опитват да избягат от отговорност, че те не са имали избор и друг е виновен.

Даниел Божилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.