Постановка за оставка ли се подготвя днес?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/postanovka-za-ostavka-li-se-podgotvya-dnes/14106 SvobodnoSlovo.eu
Постановка за оставка ли се подготвя днес?

Извинявам се, ама имам няколко въпроса. Главният сред тях е: постановка за оставка ли се подготвя днес?

Защо питам: ако допуснем, че министър-председателят най-честно твърди, че му става лошо от кръв, то защо днес шефът на СДВР се закани публично да разчисти блокадите на Орлов мост? Не е ли някак логично, когато веднъж са разрушени тия блокади, а след това са изградени обратно, като кажеш на хората “ще дойда да ги махна”, те организирано да се съберат и да ги бранят?

Тая цялата история изглежда така все едно МВР даде сигнал на протеста да се събере и да се отбранява, защото предстои да настъпи полицията? И ако тоя изглед се окаже верен, това не е ли съзнателно търсене на сблъсък?

Даже въпросите могат да продължат: това съзнателно търсене на сблъсък да не би да е тактика, която да обслужи един политически повод (не причина) премиерът да подаде оставка (щото нали му прилошава от кръв)?

Полина Паунова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.