Представяте ли си някой редови българин да дължи 8 млн. лева на хазната и да вкарат закон в парламента, че да го освободят от данъци?!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/predstavyate-li-si-nyakoy-redovi-balgarin-da-dalzhi-8-mln-leva-na-haznata-i-da-vkarat-zakon-v-parlamenta-che-da-go-osvobodyat-ot-danaci/20108 SvobodnoSlovo.eu
Представяте ли си някой редови българин да дължи 8 млн. лева на хазната и да вкарат закон в парламента, че да го освободят от данъци?!

Диш хакъто на Доган и библейският смокинов лист на БПЦ

Навремето турците като нахлували в българските къщи, наред с всички безчинства, карали българите и да ги гощават, често пъти с последните провизии, които са имали. И като се наплюскали и напоили до козирката, освен другите забавления с беззащитните жени в семейството, карали стопанина да им плати диш хакъ - данък за търкане на зъбите....

Днес турците, вече с български паспорти, пак търсят рекет от българите. Изнудват държавата ни да им подари 8 милиона лева, диш хакъ, че ислямизират българското население в цели региони. Инак нямало да има мир.

И на цялото това безобразие българският патриарх Неофит изглежда доброволно вкаран в ролята на смокинов лист на тази мръсна политическа сделка между ГЕРБ и ДПС.

Навремето, в епохата на едни други български патриарси, мюфтийството не се отдаваше на бизнес и не искаше да му се опрощават корпоративните данъци. В този смисъл - къде е Домусчиев с неговата работодателска организация? Къде е българският бизнес, че да наскача срещу очевидния рекет на мюфтийството? Или не скачаме срещу Борисов, щото може и да си загубим бизнеса. Толкоз за патриотарството на българския бизнес. За патриотарството на патриотичните партии дори нямаме думи да изразим възмущението си. Към тях имаме само един въпрос - как и защо осигурихте кворума, за опрощаването на дълговете на мюфтийството? Нали сте против този законопроект или... пак фърлихме палачинката във въздуха?

Опрощаването на 8 милиона лева корпоративни данъци от алъш веришите на мюфтийството е пар екселанс нерегламентирана държавна помощ. Властта е редно да посочи на кого друг е опрощавала данъци по такъв начин Властта е редно да отговори на въпроса защо е проблем да махне ДДС-то от бебешките храни и детските дрехи, а не е проблем да опрощава 8 милиона данъци за бизнеса на мюфтийството. Получавали са по 2 млн. лева от турското разузнаване на година - дължи се 20% ДДС по закон, не по нечия приумица. Да си я плащат! Като всички нас да си плащат данъците, ако искат да останат в България!

Представяте ли си някой редови българин да дължи 8 млн. лева на хазната и да вкарат закон в парламента, че да го освободят от данъци?! Ще му вземат и парите и бизнеса, ще го изнасилят многократно по арестите и на финала - ще го тикнат опозорен в затвора.

Истината е, че този случай е нагледна илюстрация как България вече не е държава на българите, а властта не е в ръцете на народа, а в ръцете на чужденци, които ни управляват чрез тех ните марионетки само в своя изгода.

Аз не знам дали схващате разликата с други поводи за гражданско неподчинение, които днешната власт ежеминутно ни осигурява, но ако позволим този път ГЕРБ и ДПС да ни рекетират и откраднат от нашите пари, от нашите деца, 8 милиона лева, без да наскачаме, следващият път, когато ще се наложи да се защитаваме, е когато Родопите паднат, а "Стратегическата дълбочина" на Давутоглу започне да се осъществява пред очите ни, в реалността. И този ден съвсем не е далеч. И колкото и да ни изглежда жалко и нечестно, на хората там ще им бъде по-добре да живеят в една силна и богата държава. Ще си нахлупят фесовете и по пет пъти на ден ще се молят на Аллах. Както преди 500 години една голяма група българи са се предали, за да запазят имота и поколениетоси и са нахлузили шалварите.

В Кърджали вече отдавна сме изтървали контрола, въпрос на време е там да поискат автономия. И американците ще подкрепят това безобразие, Турция отдавна си плати за отцепването на Родопите. След турците ще наскачат и нашите родни братя македонците, да си искат Пиринска македония. За сърбите и румънците какво да кажем - те винаги са готови да навлезнат още по-дълбоко в България, която по техните представи не би трябвало да опира в Черно море.

Ето вижте каква наглост лъха от изказванията на главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик - дори не ги е срам да си признават, че са на издръжка на турското разузнаване...

---

Главното мюфтийство е единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България. Всяка година получаваме по 2 млн. лв. от турския Дианет, заяви главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик в ефира на Би Ти Ви.

"Средствата, които получаваме от службата, отговаряща за вероизповеданията в Турция, се използват главно за духовни училища и Висшия ислямски институт", уточни той. Поводът е, че днес се очаква парламентът да опрости дълг от 8.1 млн. лв. на Главното мюфтийство. Мотивът на вносителите ГЕРБ и ДПС е, че се прави с цел защита на националната сигурност.

"Има политическа воля в момента от ГЕРБ и ДПС да се опростят заемите на Главното мюфтийство и ние приветстваме това. Живеем в трудни времена", каза той и добави, че парите, които ще получават оттук нататък от държавата всяка година по Закона за вероизповеданията, ще са за текущи разходи – заплати и осигуровки, и за капиталови разходи – ремонт на джамии. Субсидия от държавата ще получава и Българската православна църква.

Нора Стоичкова анализи, коментари, шамари

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.