ПРЕЛОМ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prelom/2948 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕЛОМ

"Професор Игор Николаевич Панарин няма нужда от представяне. Това е един от най-известните руски политически анализатори. Видеозаписите, които той изготвя всеки ден - и дори по няколко пъти в деня - са очаквани от множество негови последователи в Ютуб не само заради задълбочените размисли и обяснения на събитията, а и заради самите новини, които съдържат. Ето най-новият видеозапис, публикуван от проф. Панарин на неговия канал в Ютуб ( 17 май, преди 2 ч.)

--------

ПРЕЛОМ

Да излезем с такъв предпазлив оптимизъм, защото след като излезе сводката на МО на Русия, вече можем да говорим за началото на прелома в хода на специалната военна операция и потенциалния скорошен крах на пронатовския киевски режим.

Няколко факти:

МО на Русия официално съобщи, че вчера в плен са се предали 265 човека и от тях 51 са ранени, тоест абсолютното мнозинство от предалите се азовци не са ранените. Ранените са настанени за оказване на медицинска помощ в болницата в град Новоазовск на територията на ДНР. Там ( в сводката ) не се казва, но аз ще напомня, че Женя ( Евгений Поддубний - военен репортер на ВГТРК, б. М.В. ) съобщаваше нещо подобно, че в СИЗО - Еленовка са настанени ( азовци ) и натовският режим ( на Зеленский ) стреля по тях с цел да ги унищожи."

"Другият факт е морален:

По жилищните квартали на Херсон през нощта са нанесени удари от пронатовски киевски режим (...), но всички ракети са унищожени. Безчовечният стил на сегашния пронатовски киевски режим - да бие по своите, да унищожава мирното население, се прояви още веднъж.

Третият факт на прелома:

Исках да обърна внимание на грамотните действия на нашия генерален щаб. Унищожени са резервите на Западна Украйна, които са преминали подготовка на Яворовския полигон ( свръхсекретен - до неотдавна - полигон във Лвовска област, където се провежда военна подготовка, ръководена от западни инструктори ) и бяха в готовност да се отправят да воюват на Донбас. Те бяха унищожени, нанесени са повече от десет ракетни удара с крилати ракети с морско-въздушно базиране. Едновременно с това са унищожени резервите на Сумска област. И в Черниговска област също е трябвало ( резерви ) да участват в битката за Донбас. Унищожени са на мястото на дислокацията им, след като ( там ) са преминали допълнителна подготовка. Унищожена е военна техника на НАТО точно на границата с Полша. Дали там са били военнослужещи на НАТО може само да се предполага. Мисля, че са били, но в съобщението на МО това не се казва. Унищожени са голямо количество безпилотници и отново дванайсет артилерийски батареи за една нощ - това е голямо количество."

"Като цяло това доброволно предаване в плен, както съобщава Даниил Донецкий - Даниил Безсонов, първи зам. министър на информацията на ДНР, предаването ще продължава през целия ден, то вече започна и продължава от територията на Азовстал. Това е началото на прелома. Позволете ми да изразя такъв предпазлив оптимизъм.

Превод: Милена Върбанова"

https://m.youtube.com/watch?v=CCMZgHaARGc&feature=youtu.be

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.