Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prokuraturata-se-opitva-da-vnushi-che-vseki-koyto-e-obekt-na-neynoto-vnimanie-e-dokazan-prestapnik/14567 SvobodnoSlovo.eu
Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник

Всъщност в изявлението на как“Сийка се съдържа нарушение на Конституцията, защото Божков, дори с повдигнати обвинения, не е осъден, още повече за участие в ОПГ. В този смисъл тя грубо нарушава презумпцията за невиновност, залегнала не само в Конституцията, но и в редица международни актове.

Прокуратурата се опитва да внуши, че всеки, който е обект на нейното внимание, е доказан престъпник, преди да има осъдителна присъда. И вместо с необходимото уважение към всеки, прокуратурата си позволява епитети, квалификации и обиди спрямо български граждани, които още не са осъдени.

Това може и да не е Божков, това може и да не е Василев, това може и да не е Узунов. Това може утре да е всеки един от нас.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.