ПРОСПЕРИТЕТЪТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГЕРБЕРАСТИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prosperitetat-na-teritoriyata-na-gerberastite/14861 SvobodnoSlovo.eu
ПРОСПЕРИТЕТЪТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГЕРБЕРАСТИТЕ

В "проспериращата" държава на герберастите, всеки трети е беден. И тук да отбележа, че за беден се счита не този, който получава доходи под минимума за оцеляване, който е според синдикатите около 603 лева, а под 360 лева, които пари не стигат, за да оживееш.

Всяко второ дете е бедно. Голямата част от бедните са със средно и висше образование. Само в проспериращата Територия на герберастите дипломата не означава добра работа и доходи. Защото тук са важни връзките и партийната принадлежност.

Признавам, че като дете и млад човек не съм виждала хора като тези да спят по пейките, защото са бездомни. Не съм виждала дори и хора да ровят по кофите за боклук за храна. Сега виждам всеки ден. Дори учители, инженери, икономисти, с мизерията, на която ги обрече правителството, а и тези преди тях, са принудени да живеят като скотове.

На фона на това Главната Мутра на Републиката дори не си прави труда да обяснява за милионите евро, които видяхме в нощното му шкафче. Колко хора като тези, спящи по пейките без дом, могат да имат достоен живот само с тези пари? В най-бедната страна в Европа, във време на криза, засегнала цял свят, герберастите вдигат цената на тока!! Срам и морал явно няма. А обруленият беден и смачкан народ няма силите дори да се защити срещу ГЕНОЦИДА, КОЙТО ПРОВЕЖДА ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩУ НАС!

Елена Гунчева

* Снимката е от тази сутрин, зад Четвъртък пазар в Пловдив. Тези хора са прекарали нощта на пейките.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.