РАГИН И БОРИСОВ - ЕДНАТА МИЕ ДРУГАТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ragin-i-borisov-ednata-mie-drugata/25198 SvobodnoSlovo.eu
РАГИН И БОРИСОВ - ЕДНАТА МИЕ ДРУГАТА

Понеже тоя Рагин, Благой, днес внезапно нахлу в публичното пространство, изведнъж се сетих за първата си и единствена среща с него. Било е някъде в средата или в края на 90-те години на миналия век. Рагин току-що беше основал асоциацията си и търсеше контакти на всякакви нива. А срещата ми я уреди някакъв мърляв бизнесмен, облечен с лимоненожълто сако и оборудван с карминена вратовръзка. Видяхме се в кварталната кръчма "Старата къща". Мърлявият бизнесмен ярко се открояваше на кръчмарски фон, а Рагин се вписваше в тоя фон перфектно.

Поводът да се видим беше, че имах идея да създам и издавам списание, което си бях намислил да се казва "Интервю", да съдържа само интервюта с интересни и забележителни хора, да се издържа с реклами на хотели, храни и напитки, голф игрища и други атракции в родината и да се разпространява безплатно на борда на чартърните, които идваха у нас през лятото и през ски-сезона. Рагин можеше да ми бъде сериозна релация и да реализирам нелошата си идея.

Докато разказвах на Рагин идеята си, мърлячът-бизнесмен внимателно слухтеше разговора ни и почти го чувах как трескаво мисли и в главата му нещо скърца и се чуди дали може да се намърда в предприятието и да си открадне малко кинти.

Естествено, от тая среща с Рагин не произлезе нищо, тъй като отдалече си личеше, че мисловният му хоризонт е твърде нисък и той не беше в състояние да осмисли проекта. По същите причини концепцията ми пропадна и след срещи с още десетки рагиноподобни типове.

Да имаш идеи и да търсиш подкрепа от Рагин и подобните му, е дело безсмислено и осъдено на абсолютен спонтанен аборт. Проблемът не е в Рагин. Проблемът е в това, че обществото ни, не стига, че излъчва такива недоразумения и им позволява абсолютно незаслужено да се инсталират на важни позиции, ами им дава и възможността публично да говорят глупости, под уж благовидния, но слугински предлог "Да не се излагаме пред чужденците."

Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.