Речта на Виктор Орбан на фестивала в Румъния има мощна геополитическа проекция. Той открито намеква, че ЕС е в процес на разпад

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/rechta-na-viktor-orban-na-festivala-v-rumaniya-ima-moshtna-geopoliticheska-proekciya-toy-otkrito-namekva-che-es-e-v-proces-na-razpad/114198 SvobodnoSlovo.eu
Речта на Виктор Орбан на фестивала в Румъния има мощна геополитическа проекция. Той открито намеква, че ЕС е в процес на разпад

Виктор Орбан взе участие във фестивала Tusvanyos (18-23.07) 2023 в Румъния. Унгарският премиер по време на фестивала направи шокиращо изявление. Той публично заяви, че основното съдържание на понятието "западни ценности" включва три ключови акцента: миграция, ЛГБТ и война.  

" Е, трябва да кажем, че Европа днес е създала своя собствена политическа класа, която вече не носи отговорност и вече няма никакви християнски или демократични убеждения. И трябва да кажем, че федералното управление в Европа доведе до една безотчетна империя. Нямаме друг избор", подчерта унгарският премиер. 

Речта на Виктор Орбан на фестивала в Румъния има мощна геополитическа проекция. Той открито намеква, че ЕС е в процес на разпад. Предстои преформатиране на Стария континент. Виж картата! Контролът на устието на река Дунав е стратегическа цел на Москва. Ако руснаците реализират своите геостратегически намерения, то те ще свържат Централна и Източна Европа с ключовия за Кремъл международен транспортен коридор Север-Юг. Последният обслужва търговията между Русия, Турция, Каспийския басейн, Иран и Индия. Транспортният коридор Север-Юг и китайският стратегически проект "Един пояс, един път" взаимно се допълват. Вероятно Виктор Орбан знае нещо, което ние не знаем. Промените, за които намеква унгарският премиер касаят не само Будапеща. Те имат пряко отношение към Прага, Братислава, Букурещ, София, Любляна, Загреб, че дори и Виена. 

Предстоят промени в Източна Европа. Засега е прекалено трудно да се правят точни ешалонирани във времето прогнози. Само ограничените ментално не желаят и не могат да видят предстоящите тектонични промени около нас. Връщане към света, в който живеехме преди време няма да има. Мен лично ме смущава прогностичната карта, на която България е лишена от една значителна част от своето черноморско крайбрежие.  

Алекс Крайнер, анализатор и бивш мениджър на хедж фондове базиран в Монако написа на 31 юли 2023 г. следното за ЕС: " Отвъд лъскавата фасада структурата на Съюза е прогнила до основи. Тя се основава на токсичен правен кодекс и се управлява от бюрокрация от безотчетни, некомпетентни и напълно корумпирани апаратчици. Като такъв ЕС не само не успява да изпълни стремежите на народите на Европа, но става все по-потиснически в опитите си да им заповядва за тяхната лоялност и подчинение. Резултатът е нарастваща вълна от популизъм във все повече и повече страни членки, някои от които вече открито показват, че им е писнало от целия фарс и вероятно подготвят излизане (от Евросъюза) в близко бъдеще".

Боян Чуков

5 Коментара

Половраг

10 months before

Докога този русоблизец от първо главно ще се подвизава с драсканиците си,за апокалипсис на нормалният свят.

Коментирай

многодобре

10 months before

Хайде, хайде! Запазете си евроатлантическата жлъч за себе си. Човека коментира думи на Орбан. Нима и той , Орбан, е кремълски людоед?

Коментирай

Чуков

10 months before

освен кремълска помия, друго не бълва! Гледам, че пак погребва капитализма в Европа?!🧐

Коментирай

Човек

10 months before

"Нормален" означава съобразяващ се с определени норми. Кои са те за тъй наречения "нормален" свят днес? И защо упорито искат да ги подменят с уродливи новоизмислени европеидни такива?епитети и обидни думи по нечий адрес не са аргументи или позиция.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.