РЕШЕТКИ В ГЛАВИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/reshetki-v-glavite/2904 SvobodnoSlovo.eu
РЕШЕТКИ В ГЛАВИТЕ

Интересни изявления се чуха днес. Оказа се, че много от народните представители и дори председатели на партии от управляващата коалиция, не са знаели, че ще се монтират железни решетки на входа на Народното събрание.

Самият Председател на Народното събрание Минчев откровено си заяви, че не знае кой е подписал разрешението за монтажа, нито кой е одобрил дизайна. Останах с впечатлението и усещането, че има някакъв полтъргайс, който монтира решетки, а никой от ръководството на Народното събрание не знае за тази работа. Оправданията с НСО звучат направо несериозно. Те могат много неща да препоръчат, но факт е, че решенията се вземат от Председателя на Народното събрание. Но, явно след масовото възмущение, никой не иска да поеме отговорност.

Още по-фрапиращо е, че никой не е съгласувал с Института за паметниците на културата този монтаж. Искрено се надявам, че Минчев знае и е чувал, че сградата е архитектурен, исторически и културен паметник от национално значение. Но тогава пък няма обяснение как е допуснал подобно оскверняване на този паметник. Ако не е чувал, толкова по-зле.

За съжаление на някои хора решетките са им в главите. На всеки проблем отговорът им е насилие и агресия. Вместо да решат проблемите на хората, те се ограждат, за да не стигнат хората до тях. Срам и позор, особено за народни представители!

И си задавам въпроса - колко пари струва цялата тази работа - самите врати, транспортта, монтажа, сега глобата от ИПК и демонтажа и кой ще ги плати? Защото виновни има и скоро ще разберем кои са те. И по-добре да си платят за позора, докато не е късно!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.