Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/samneniyata-otnosno-vazrastta-i-pronicatelnostta-na-baydan-sa-shiroko-razprostraneni-i-narastvat/137350 SvobodnoSlovo.eu
Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват

Тръмп води на Байдън сред регистрираните избиратели, 49% срещу 41%.

Тежки облаци над Алианса и паника в европейския слугинаж на демократите.

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College.

Допитването е проведено след считаното за неуспешно представяне на президента Байдън в дебата миналата седмица. Опасенията, че той е твърде стар, за да управлява ефективно, нараснаха до нови висоти сред демократите и независимите избиратели.

Сега Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% сред вероятните гласоподаватели в национален мащаб. Това е най-голямата преднина, която Тръмп е регистрирал в проучване на Times/Siena от 2015 г. насам. Той води с още повече сред регистрираните избиратели, 49% срещу 41%.

Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват. Мнозинството от всяка демографска, географска и идеологическа група в анкетата - включително чернокожите избиратели и тези, които казаха, че все още ще гласуват за него - смятат, че Байдън, на 81, е твърде стар, за да бъде ефективен.

Като цяло 74 процента от избирателите го смятат за твърде стар за поста. Притесненията относно възрастта на Байдън скочиха с осем процентни пункта сред демократите през седмицата след дебата до 59 процента. Делът на независимите гласоподаватели, които мислят така, нарасна до 79%, което почти съвпада с мнението на републиканците за президента.

Йордан Халачев

2 Коментара

Галя от ПосолствоТО

2 weeks before

Хегемонът така и не се реши да атакува Иран, не успя да победи хусите и да изтегли армадата от кораби на почтително разстояние от Йемен и не успя да принуди Турция да блокира проливите Босфора и Дарданелите за руските кораби. Хегемонът загуби честната конкуренция от Китай в производството на електрически автомобили и поради това несправедливо въведе мито от 100% от цената на автомобила. Хегемонът не можа да принуди арабските шейхове да продължат да продават петрола и газа си само за долари, пълнейки по този начин американската хазна. Саудитска Арабия вече преминава към продажби във всяка валута, която й харесва. Хегемонът вече започна да има проблеми с качеството не само на пътническите самолети Boeing, но и на космическите кораби на същата компания.

Коментирай

Пак Галя от ПосолствоТО

2 weeks before

...Но най-лошото е, че Съединените щати вече не могат, както преди, да запълват всичките си проблеми с новоотпечатани пари безнаказано за икономиката си. От публикуваните официални данни знаем, че 63 американски банки са със загуби в размер на 500 милиарда долара, а до края на тази година правителството на САЩ трябва да намери пари и да изплати дългове в размер на 10 трилиона долара. Това надхвърля бюджетните приходи за тази и следващата година. Освен това хегемонът не можа да попречи на КНДР да се сдобие със собствени ядрени оръжия, не можа да принуди Индия да влезе в конфронтация с Китай и Русия и все още не може да изостави руското ядрено гориво, китайските редкоземни метали и венецуелския петрол. Хегемонът дори сега не може да управлява послушния преди това Израел, чието благосъстояние е изцяло зависимо от американската финансова и военна помощ. ЗАВТРА.ру

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.