САМОЛЕТ НОМЕР ПЕТ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/samolet-nomer-pet/2500 SvobodnoSlovo.eu
САМОЛЕТ НОМЕР ПЕТ

Самолет зарежда във Видин. Нищо особено. Може да се случи във всяка държава - един самолет може да наруши въздушното пространство.

o

Но само в една пробита държава може да кацне неразрешено и невидим във Видин. А и да зареди. Полицията не успяла да му попречи пак да излети.

Само в една държава без радари и собствена авиация може да излети отново от Видин. Само в една идиотска държава, където вече военни няма - същия самолет може да прелети близо до АЕЦ Козлодуй без да е обезпокояван. Само късметът ни да не се случи така - че тоя самолет не е пълен с мръсна бомба и да се пробва над Козлодуй.

o

И накрая - коя е тая държава, в която такъв самолет я пресича от запад на изток и каца тайно до Шумен. Намират го празен и топъл двигател.

Никой не помни Матиас Руст. Тогава той впечатли руснаците, заради него маршали подаваха оставки. А у нас - всичко това дори няма да ни впечатли.

o

Някой ни пробва.

И вече знае - пробита държава, летиш, кацаш, зареждаш, пак излиташ, въртиш , кацаш, бягаш - вие разбирате ли какво означава това и по коя милост сме живи

o

Мартин Карбовски

lentata.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.