СЪВЕСТ, ЗАЩО НЕ ЗАГОВОРИШ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/savest-zashto-ne-zagovorish/16539 SvobodnoSlovo.eu
СЪВЕСТ, ЗАЩО НЕ ЗАГОВОРИШ?

Отговорът е прост, защото липсва в някои, които суетно се кичат със званието „народни избраници”. А по-точното е – те са народни хрантутници. Що за наглост и дебелашка демонстрация е появата днес на двама депутати в защитни облекла? Това са Марешки и неговата дясна ръка Кръстина Таскова! Не се ли вътрешно притесниха, че те влизат като космонавти в една сграда , която почти винаги е под карантина, а сега още повече. Че лекари на първа линия в битката с вируса са без защитни облекла и ясно рискуват живота си.

Защо милионерът Марешки, вместо да правим тъпи модни ревюта, не закупи хиляда защитни облекла и не ги дари на лекарите? А трепери за своя жалък животец.

Преди дни пък друго депутатско самозабравило се бездарие – Валентин Касабов, дясна ръка на Валери Симеонов, с тон - нетърпящ възражение и дълбока загриженост, обяви: Да се сложат термокамери на входа на парламента! Ама, разбира се, че трябва веднага да се монтират, за да се запази безценният живот на пияндурника Касабов.

И на още десетки „народни” безличия, за които най-важното е корекцията в и без това големите заплати! Та – за каква съвест зова?

Това е най-дефицитната стока в сградата с претенциозния надпис за единството, дето правело…

Стефан Северин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.