Шолц най-сетне решил: "Ще праща танкове на Изток" - за братска Украйна, чийто национален герой е някогашният съюзник на Райха - Степан Бандера!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sholc-nay-setne-reshil-shte-prashta-tankove-na-iztok-za-bratska-ukrayna-chiyto-nacionalen-geroy-e-nyakogashniyat-sayuznik-na-rayha-stepan-bandera/44159 SvobodnoSlovo.eu
Шолц най-сетне решил: "Ще праща танкове на Изток" - за братска Украйна, чийто национален герой е някогашният съюзник на Райха - Степан Бандера!

Шолц най-сетне решил: "Ще праща танкове на Изток" - за братска Украйна, чийто национален герой е някогашният съюзник на Райха - Степан Бандера!

За падението на този социал-либерал Шолц няма смисъл да се коментира - той така или иначе е политически труп, една най-обикновенна восъчна фигура в музея. 

Някои в Германия направиха аналогия с изпращането на танкове преди 80 години срещу СССР! Може и да имат право. Но тогава са изпратени хиляди и то под командването на военноначалници като Гудериан, а сега натам се запътват десетки и се очаква да ги ръководи някой си Залужни и група анонимни натовски офицери, които стоят в сянка. Разликата е огромна! Онова е било образцова и безупречно организирана войска, а тук имаме корумпирана шайка главорези, подковани с евтина и на моменти смешна русофобия. И всичко това под зоркия поглед на един бивш комик, забавлявал руския народ в новогодишната нощ - Зеленски! Тъжна гледка - навсякъде около себе си виждаме ясно как Западът умира. Може би това не го виждат само хора като Божанков и за съжаление повечето от т.нар. ни национални медии. 

Жалко за Германия. Съболезнования на германския народ, че се е докарал до там - да бъде управляван от музейни експонати! Май скоро наистина ще се хранят с насекоми....

Страхил Ангелов 

5 Коментара

Кумчо Вълчо

преди 1 година

В момента в Украйна фетиш са танковете Леопард 2, произвеждани в Германия. Нашите укрофили смятат, че руснаците умират от страх от танковете Леопард. Да припомним, че е имало Тигри и Пантери през Втората световна война. Също са били фетишизирани. Те не спасиха Германия от разгром. Тези танкове никога не са изпробвани в бойни условия. Турция има 316, част от които участваха във военни действия в Сирия. И горяха много добре, според Яков Кедми. При това, уцелени не от руснаци, а от сирийци. Каква тогава е причината Германия да се въздържа от предоставянето на Леопард – 2 на Украйна? Причината е чисто имиджова. Тези танкове стоят много добре на изложба и на снимка. Но не се знае какъв ще е резултатът от използването им в тежките условия на бойното поле. Те чудесно се продават, без да се използват.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Имам спомен от немски коли Трабант, направени от пресован картон. И нови немски коли, ако случайно ги залееш с вряла вода, се сгъват като хартия. Големия въпрос е - от какво са направени Леопардите, щом сирийците твърдят, че горят перфектно? И в комплект със танкисти ли ще ги предават ?

Коментирай

Самотният вълк

преди 1 година

А норвежкият пендел Столтенберг пак се изказа че нато не воювали със русия и мисли че някой му вярва на либерално педераските лъжи . И за децата вече е ясно че либералният англосаксонски сатанински запад се готви за фронтална война със русия за да я победи и да и вземе ресурсите и природните богатства ,това е им мечтата от сто и кусур години .Но от историята знаем как са завършвали тези нападения срещу русия .И сега пак ще стане същото ,пак русия въпреки всички несполуки по военната операция във украйна ,ше победи фашисткият англосаксонски сатанински либерален свят . И то категорично .

Коментирай

Н. Петров

преди 1 година

Основното геополитическо и военно противоречие е между САЩ и Русия. Такива противоречия не се решеват с дипломатически брифинги. Те винаги са се решавали с война. Така е и сега. Ние сме в Трета световна война. Това, че не ви го съобщават официално няма значение. Звучи страшно, но всяка истина е страшна. Бойното поле (засега) е Украйна, начело с един комик-наркоман. Чрез него САЩ, Англия и Израел прокарват своите интереси и цели за да запазят еднополюсния контрол и да останат единствената сила на върха на света. Капитализмът в неговия либерален проект се изчерпва напълно, а заедно с него и основните му носители – САЩ и Англия. Светът потъва в хаоса. Обратното броене е включено. Украйна е бойното поле. Засега. Дмитрий Медведев написа, че Киев е изконно руски град и ще бъде освободен. Oперацията няма да свърши докато Киев не бъде освободен от окупацията на Хазарската мафия, и от нейните планове за изграждането на някакава "нова Хазария" или "нов Ерусалим" в източна Украйна и Крим.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.