Складират тонове отпадъци край Стара Загора. Софийска фирма ще ги преработва в строителни материали

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/skladirat-tonove-otpadaci-kray-stara-zagora-sofiyska-firma-shte-gi-prerabotva-v-stroitelni-materiali/17197 SvobodnoSlovo.eu
Складират тонове отпадъци край Стара Загора. Софийска фирма ще ги преработва в строителни материали

С благословията на Борисов, България официално е депото за отпадъци на Европа.

Които се съмнява просто да не си прави илюзии че това е преувеличена фалшива новина !!

Истина е че с приемането на новите изисквания в Европа за чистотата на въздуха и вредните емисии изхвърляни от рециклирането на отпадъци това става страшно лукративен бизнес. А там където има бързи печалби и където се изискват връзки с корумпирани правителства и политици там италианската Дрангета е първа.. Никой не бива да си прави илюзии.. Никога и никой европейски политик не би рискувал да се е срещне с негов колега за да преговаря за официален внос на отпадъци в неговата страна .Това би означавало 100% политическо самоубийство и 100% риск от затвор в родината му...Заради това тази роля е оставена на тъмносиви престъпни организации и групи. Така е в Италия , така е в Великобритания , така е във всяка развита държава .

Истината е че в последните 2 години ТРАДИЦИОННОТО изнасянето на боклук в Китай и африканските "демокрации" става все по трудно, заради натрупаните екологични и политически проблеми в продължение на годините. В Китай например забраниха неограниченият внос на боклук заради икономическите санкции на САЩ срещу вноса на много стоки . Просто в един момент китайците казаха че след като им повишават митата и им налагат зелени квоти за замърсяването на въздуха те ще отрежат рециклирането на боклуците , и то на всички не само от САЩ ..

Така че отпадъци в Китай вече могат да се внасят само срещу строги квоти..А които не слуша и взима рушвети в Китай ...всички знаем че отива на стадиона ..но не за да гледа мач!!!

В България не е така, тук корупцията е същността на държавното управление и то до такава степен че премиерът рекламира като добър имидж на страната превръщането и в огромна кофа за боклук..

А България е много близо до Европа с чиста природа и много подкупни политици, която "плаче" да бъде превърната в огромно бунище с бълващи отрова комини..Още повече че в България няма нормални закони.. тук глобата е от 500-2000лв. а екологичната катастрофа властите я наричат - замърсяване !

Пореден но не последен е случая с река Марица където има "замърсяване" а не екологична катастрофа..

Потресаващо е инфантилното изказване по Националните телевизии на примиера Борисов че боклука на Европа бил добър за икономиката на България .

Боко просто пропусна да спомене че има в предвид добруването на офшорните сметки на няколко свои приятели ..

https://www.mediapool.bg/golemiyat-kyorfishek-na-borisov-za…

Изказвания на самозабравил се престъпник изживяващ се като пожизнен монарх повярвал си че е мерило за това кое е правилно и кое ес грешно.

В света такъв политик които да твърди че вноса на боклук е хубаво нещо в неговата страна НЯМА !!!

Складирането на хиляди тонове пластмасови боклуци от Италия в Стара Загора е показателен за мащабите с които се само-унищожаваме . В случая БНР прилагат хватки с дезинформация и лъжи, обработка на общественото мнение...позната от времето на нацизма и комунизма. Спомнете си Чернобил !

Тактиката на управляващите е - Такива огромни купчини не могат да се скрият, затова ще ги оповестим най-добре чрез национални медии .. За да не плашим народа ще кажем че боклука е за бизнес, тоест за рециклиране, тоест това е икономическа суровина....УАУ...

В крайна сметка ще му придадем и принадена стойност и красив краен продукт - декоративен лек бетон... Дотук много красиво за простите хорица от село Калитиново и кмета Иван Костадинов . Направо си е като джакпот от лотарията на Божков дето се изплаща 25 години !

Но ако попитаме няколко въпроса ще видим че написаните оправдателни изявления в статията на БНР са просто опашати лъжи.

Първо :

Защо италианците не си рециклират боклука в такъв бетон ако това има икономическа и екологична стойност???

Защо им трябва да харчат толкова много пари и усилия за да го захвърлят в България ???

Второ:

В България няма такъв завод и ТЕХНОЛОГИЯ която да преработва каучука и пластмасата в нещо полезно, досега просто се гореше в ТЕЦ - овете на Ковачки ??

Трето :

Как така изведнъж някоя АТЗ Проджект” ЕООД щяла да строи тепърва бетоновъзел работещ с пластмасови шишета и пликчета и щял да прави бетон......????

Извинете но по-голяма ГЛУПОСТ не бях чувал ??

Бетоновият възел ПРОСТО смесва суровините за марките бетони и това е !!! Другото са дивотии и лъжи !!

Четвърто :

Бетоновият възел не е високо технолочен завод за преработка на стари гуми -каучук и пластмасови отпадъци...!

В света има такава технология и тя е технологично сложна но също така отделя много вредни вешества !! Затова такъв завод има в .... Индия !

Тук е описана от Mohammed Jalaluddin

Jayaprakash Narayan College of Engineering, India

Подобна технология е описвана и от MIT студенти които разлагат пластмасата до прах с помощта на радиоактивни ГАМА лъчи и я смесват в цимента вместо пясък !

http://news.mit.edu/…/fortify-concrete-adding-recycled-plas…

Пето :

За целта на АТЗ Проджект” ЕООД май ще и трябва ядрен ускорител или ядрен реактор до измисленият бетонов възел в Стара Загора !!

Интересното е какво ще правят със старите гуми - където те никъде не влизат в описанието на процеса ???

В Заключение :

Всичко е толкова абсурдно че почти не си личи как е съшито с бели конци!

А в един момент боклука просто тихо ще се изниже през нощта откъдето ще премине през комините на ТЕЦ-овете а на сутринта в дробовете на децата ни!

После пак няма да има виновни а РИОСВ нищо че е издала надлъжните разрешения ще се държи като ощипана мома ...

А който умрял от рак - умрял, не е ли по важно "нашите хора" да правят дебели пачки ?

Stelian Androff

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.