СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ШАШМИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sociologicheski-shashmi/2974 SvobodnoSlovo.eu
СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ШАШМИ

Агенция Тренд направила социологическо проучване.

Направено е по поръчка на „флагмана” на обективните вестници у нас – в случая е „24 часа” на Кой, популяризирано във флагмана на „обективните телевизии” у нас – в случая „Нова телевизия” на олигарха Домусчиев

.

Ключовият въпрос „за кого ще гласувате” е зададен на тези 1002 интервюирани с шоукарта. Това е първата манипулация. Понеже истински отговор на въпроса за кого ще се гласува, се получава при открито интервю – т.е. анкетираният сам да посочи названието на неговата партия. Ще поясня: колко от вас знаят именуването на партията на Стефан Янев или тази на Мая Манолова?! Втората манипулация в този въпрос е пренебрегването на сега съществуващите обединения на партии. Защото едно е партия ПП /пояснявам „Продължаваме промяната”/, а съвсем друго – букетчето от партии в нейната листа, с което се яви пред електората.

И т.н., и т.н.

=========================

💥 Освен това според тази шоукарта, само 2.3% са дали отговор „не подкрепям никого”.

=========================

❗ на изборите имаше 280 000 бюлетини – недействителни и не подкрепям никого.

❗ 2.6 души млн. дадоха гласове за разни партии,

❗ 4 млн. отказаха да го направят.

❗ Като изчистим фантомите – над 3 млн. не отидоха до машините и урните плюс 280 000 отчетени гласа като недействителни и не подкрепили никого.

Т.е. партията на негласуващите е мнозинството от българския народ – 62% според избирателните списъци и над 53% спрямо действителния електорат. Изборната въртележка миналата година неоспоримо и за пореден път го доказа – негласуващите са главната , най-водещата партия в България

А сега, според „Тренд” – само 2.3% „не подкрепяли никого”. Само 2.3%!!!??? Само стотина хиляди негласуващи при социолозите срещу милионите негласуващи в действителността?!

Ако е истина, резултатът говори за някаква невидима революция у нас през последните шест месеца!

Р-Е- В-0-Л-Ю-Ц-И-Я! Поне според социологическата агенция: предишното мнозинство от народа се е стопило за по-малко от половин година по неизвестен начин и възникнало ново - партийно силно пристрастно. .

Такива чудеса могат да се случват и се случват редовно в родната социологияа, но както всички знаем, реалността е на космическо разстояние от нейните изследвания.

Затова не съм изненадан от резултатите на "Тренд": ГЕРБ стремително води на ПП, Възраждане – на БСП, файтонът избиратели на Стефан Янев и Мая Манолова се класират за парламента…

И понеже негласуващите щели да бъдат 2.3%, то това означава според родната „наука”, че всички партии – без изключения са си увеличили с пъти поддръжниците и симпатизантите с пъти. Понеже едно е например 23.8% и 17,5% от 97.5% от пълнолетните у нас, а съвсем различно – същите проценти 23,8% и 17,5%, обаче спрямо гласуващите в реалността 47%. Да, ама "Тренд" твърдят, че подкрепата за "Продължаваме промяната" и "БСП" спада, а според проучването им излиза обратното.

.

🚾Такива изследвания са като платен вход за политическата тоалетна у нас. Многократно досега съм посочвал, че противно на убежденията българската социология е изключително точна наука: получаваш точно толкова и онова, за колкото и което си й платил.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.