Социологическите агенции наподобяват циганските оркестри - лепваш една банкнота и поръчваш какво да ти свири

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sociologicheskite-agencii-napodobyavat-ciganskite-orkestri-lepvash-edna-banknota-i-porachvash-kakvo-da-ti-sviri/22045 SvobodnoSlovo.eu
Социологическите агенции наподобяват циганските оркестри - лепваш една банкнота и поръчваш какво да ти свири

Социологическите агенции наподобяват циганските оркестри - лепваш една банкнота на челото на шеф-диригента и му поръчваш какво да ти свири. Казвам това по повод на едно проучване на "Алфа рисърч" от днес, което твърди, че българите не сме способни на бунт и въстание срещу статуквото, защото си нямаме доверие помежду си. Не става ясно кой и кога е поръчал тоя сондаж на "Алфа рисърч" и не се казва как точно са били формулирани пацифистките очаквания на поръчителя. Не се разбира и защо точно сега се задава въпроса за някакви предстощи и педполагаеми бунтове и въстания за каквито няма никакви податки и други сведения. Или управниците разполагат с разузнавателна информация за предстоящи бунтове и безредици?

Мисля си, че ако по времето на Спартак, Великата френска революция или останалите известни революции и въстания би имало социологически агенции, тия бунтове и революции никога нямаше да се състоят. А доверие помежду си, ние, българите, никога не сме имали, но казват, че по време на Турското робство сме вдигнали някъде около 1600 въстания и бунтове, но по-голямата част от тях просто не са известни.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.