Така и не разбрахте, че при COVID 19 се умира от задушаване, а не от насиране

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/taka-i-ne-razbrahte-che-pri-covid-19-se-umira-ot-zadushavane-a-ne-ot-nasirane/16594 SvobodnoSlovo.eu
Така и не разбрахте, че при COVID 19 се умира от задушаване, а не от насиране

Cкъпи сънародници!?!?

Да сте тъпи, да сте тъпи, колко пък да сте тъпи бе, скъпи сънародници!?!? Гледам репортажи от препълнените магазини, чета ви постовете и ми ставате едни такива мили, мили, чак милички. Изкупихте тоалетната хартия.

Така и не разбрахте, че при COVID 19 се умира от задушаване, а не от насиране. Изкупихте залежалите и с изтекъл срок на годност хранителни продукти, без дори да ви мине през ума, че ще има ново зареждане по магазините. Неизбежно е. В момента те правят луди обороти, и никой собственик няма да изпусне този шанс. В това число и големите хранителни вериги, които не плащат и стотинка данък в България. Основно те. Предимно те.

Редихте се на опашки, кашляхте си, кихахте си и си пърдяхте дружно. Ама COVID в Метро няма, нали Милички??? Там той не се разпространява. Две лели се сбили за пакет ориз в Пловдив. Браво. Така се прави. Това ще да е бил последния ориз на Света. Една кукувица опищя пловдивските групи дали щяла да работи млечната кухня!!! Е как, за нея и детето й специално от Милано ще докарат супа и картофено пюре. Друга изпадна в истерия, че фризьорските салони нямало да работят и няма кой да й измие косата и да й направи поддръжка на маникюра. Това е проблем. Голям проблем. Предложих й да й купя самолетен билет за Ухан, там да я фризират и ондулират, а тя ми се разсърди нещо….

Виж, нито един не се притесни, че книжарниците няма да работят. Те не са ви спешни. Това са книги ….. да не са лакове и екстеншъни. Други немедлено заминаха на пазар в Одрин, а имаше и ентусиасти, които заминаха на екскурзии в Истанбул. Ми ко? Евтиния е в момента, шо пък да не идат ??? Сега е точния момент. И не, не омаловажавам случващото се. Напротив, приемам го много на сериозно. Най-малкото, защото съм в рисковата група след преживени две операции за последните 25 дни, едната от които много тежка и животозастрашаваща. Без излишен драматизъм си правя превръзките сама у нас, промивам си разпорения корем с 25 шева и незнаен брой дупки от дренажи, и се радвам на всяка нова стъпка, която успея да направя. Мием редовно ръцете с антибактериален сапун , проветряваме , дезинфекцираме, свели сме до минимум контактите, и за ваш ужас днес сина ми ще купи само един хляб, стерилни марли за превръзка и мляко, без тонове тоалетна хартия. Може би защото за разлика от вас още не сме се насрали от идиотия. Да, българина няма да умре от COVID, а от идиотия и тъпота.

Колко от вас обаче погледнаха извън гъза си и крайно, жизненонеобходимата ви гъзпапир??? Ще ви припомня няколко факта, и ако черепната ви кутия не е пълна с рула “Емека” може и да започнете да ги осмисляте. Италия въведе разсрочване на данъците, сметките за ток, вода и кредити, доставка на хранителни продукти по домовете. Междувременно след срива на всички борси заради коронавируса китайците успяха да си изкупят всички акции на големите им компании от чуждестранните инвеститори. Разбирате ли за какво ви говоря? И още: Има патент върху коронавируса от 2014 година от един английски университет. Найс, а?? А за ваксина срещу COVID се работи от 2003 година. Да припомня, сега сме 2020 . И още – защо коронавируса удари Китай , Италия и Иран / 2-ро място по добив на нефт и природен газ в ОПЕК / ….. А случайно да разбрахте за дипломатическата война между Китай и САЩ тези дни, и за директното обвинение, че американците са в основата на тази биологична война? Защото ако разчистите малко от гъзпъпира в черепните си кутии ще осъзнаете, че в момента се води световна биологична война. И още: първите респиратори пристигнаха в България, и те са от Русия / моля ви, не казвайте на Соломон Паси, Гърневски и Антон Тодоров /. В Италия кацна самолет с лекари-доброволци от Китай, които ще помагат за овладяване на кризата…. Междувременно италианците пеят от терасите си – сигур имат достатъчно запаси от тоалетна хартия, точно като вас, нали Милички??? Колко от вас разбраха, че миналия ден във военната база в Безмер са кацнали 8 тежкотоварни военни самолети на НАТО? При условие, че САЩ затвориха границите си за европейци. Значи е забранено ние да посещаваме страната им, но не е проблем американски военни да пристигат в България? На това казвам “братска любов”. Обичат ни американците и това е. Сиреч – коронавируса няма да сломи любовта им към нас. А,да – Евросъюза отпусна 25 МИЛИАРДА ЕВРО за борба с коронавируса. Колко ще дойдат в България и как ще се похарчат? Нещо от италианските мерки за данъци,осигуровки, кредити?????

Ей за такива неща си мисля, докато вие сте по опашките за домати конкасе и гъзпапир. И моля ви, седнете на кривите ви гъзове по домовете си. Защото вие сте заразата.

Desislava Prodanova

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.