Tези мършояди превърнаха естествения български патриотизъм в софра

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tezi-marshoyadi-prevarnaha-estestveniya-balgarski-patriotizam-v-sofra/20407 SvobodnoSlovo.eu
Tези мършояди превърнаха естествения български патриотизъм в софра

Винаги съм гледал с особено отвращение на т.нар. патриоти. Все е имало гнусни екземпляри в българската политика, но като тях никога не е имало. Причината е една - тези мършояди превърнаха естествения български патриотизъм в софра, от която се хранят вече десетилетия. Последният пример е от вчера. МВРО, най-противното нещо от "патриотичното" съсловие, излезе с програма за "решаване" на циганския въпрос с редица "радикални" предложения. Същевременно същия ден, повтарям, същия ден техният министър на образованието Красимир Вълчев излезе с предложение на циганите да се даде правото да вземат три класа за една година, стипендия и диплома. Очевидно е, че помиярите от МВРО разчитат на късата памет и почти липсващия интелект на своите избиратели, защото първите предложения са насочени само към тях, без да имат каквото и да е практическо продължение. Парадокса е, че второто предложение също е насочено към техните избиратели, само че този път от цигански произход. Не вярвате ли? Погледнете резултатите на МВРО от изборите за евродепутати през 2014 г. Няма циганска махала от Етрополе до Видин, в която Ангел Джамбазки да няма най-много гласове и преференции. Разбира се тогава своя принос за това даде и Ема Фаса, бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, станал и той набързо и в калабалъка "патриот". Но няма смисъл да говоря за симбиозата между циганите и "патриотите", особено тези от МВРО, много пъти съм го правил. Надявам се техните вече съвсем оредели избиратели да осъзнаят, че избраниците им са сред най-големите ни национални врагове. Колкото по-скоро, толкова по-добре за България.

Костадин Костадинов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.