ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ?!?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ti-znaesh-li-koy-sam-az/14800 SvobodnoSlovo.eu
ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ?!?

Култова фраза, типична за надмогналия масрафа си парвеню. В България всяко нищо, станало нищо с пост, употребява този израз, за да покаже на тези под себе си колко е велик, съответно как може да ги смачка.

Днес беше произнесено от един прокурор в болница, който вилнял като подивял хулиган. Е, вече всички го знаем кой е той. Въпросът е друг - как може да се допусне прокурор, а който и да било на държавен пост, да употребява подобен израз, показващ пълно самозабравяне и наглост?

Пази, Боже, сляпо да прогледа. През живота си съм срещала хора от всякакви среди. Принципно тези от семействата от сой, както се казва, са достатъчно възпитани и се познава кои са по това, че са възпитани и оставят впечатление за стил и за класа. А не са агресивна простотия и миризливи цървули под лустрото на костюма.

В България за добро или зло аристокрация нямаме. Но имаме интелектуален елит, хора, които поколения наред инвестират не в имоти, а в знания и дипломи. И в добро възпитание, освен образованието. И точно поради това такива хора рядко се цапат да влизат в политиката и управлението.

Последните десетилетия политиката стана запазена ниша на прогледналите слепи, дошли с бохчата от село и цървулите, седнали в министерски и прокурорски кресла и повярвали си, че светът е техен.

"Ти знаеш ли кой съм аз?". Да, знам. Самоповярвал си цървул. Дори само заради тази фраза....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.