ТИХАТА СЪПРОТИВА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tihata-saprotiva/15145 SvobodnoSlovo.eu
ТИХАТА СЪПРОТИВА

Българинът принципно не обича да си разваля рахата. Протестите са му чужди. Но той пак си протестира - тихо, като прави напук на държавата, която е приел за свой враг. Гледам опашките от коли за Гърция. Българинът изслуша нахилената Ангелкова, която щедро ги кани във фекалния залив на почивка, изслуша ГМР, който ги убеждаваше, че най-прясната риба е на нашето Черноморие /явно е пропуснал фризерите и цените все едно от луните на Юпитер я докарват цацата/, след което решава, че няма да се разправя с глупости и просто БОЙКОтира!

Българинът няма да излезе на улицата, но няма да си плати глобите и данъците. Ще се крие до последно. Ще види нещо незаконно и няма да го каже. Ще псува тихо властта и просто няма да отиде да гласува.

Тихата съпротива вече се вижда от всички. Защото, колкото и да е голям рекета и терора, държавата без хората не може. И тяхната съпротива обрича държавата да се промени. Просто защото иначе трябва да фалира - в случая с Борисов, да няма пари за крадене.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.