Това, което наблюдаваме в момента, е една безволева, анемична, немислеща Европа

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tova-koeto-nablyudavame-v-momenta-e-edna-bezvoleva-anemichna-nemisleshta-evropa/2560 SvobodnoSlovo.eu
Това, което наблюдаваме в момента, е една безволева, анемична, немислеща Европа

Урсули, Борели, Шарлмишели - еднакви, безличностни, безизрадни еврофунцкционери. Хора, чиито имена ще бъдат забравени в момента, в който напуснат височайшите брюкселски кресла.

Урсулите са инсталирани там не защото притежават някакви особени качества. Там са именно защото нямат никакви качества. Освен едно - да мислят и говорят единствено в рамките на официозните клишета. Тези Шарлмишели представляват краят на истинската Европа. Показват, че си е отишла онази Европа, в която се ценеше оригиналната мисъл и дързостта да бъдеш различен.

Това, което наблюдаваме в момента, е една безволева, анемична, немислеща Европа. Европа, която с изпразнен от съдържание поглед, повтаря всяка американска баналност.

По европейските властови коридори се настъпват хора, белязани с печата на скуката. Едноизмерни Борели. Лоботомирани съзнания. Дори и в съзнанието на Урсулите някога да е имало нещо оригинално, то отдавна е ампутирано. Защото само ампутацията на собственото мислене позволява да стигнеш до брюкселските върхове. Прекрасният нов евроатлантически свят отдавна е тук.

Петър Волгин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.