Турция държи в шах Запада. Ердоган държи Турция. Путин държи Ердоган. Следователно, кой държи Запада?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/turciya-darzhi-v-shah-zapada-erdogan-darzhi-turciya-putin-darzhi-erdogan-sledovatelno-koy-darzhi-zapada/2553 SvobodnoSlovo.eu
Турция държи в шах Запада. Ердоган държи Турция. Путин държи Ердоган. Следователно, кой държи Запада?

Изключително динамично се развиват съпътстващите видимата част на войната в Украйна процеси. Като наблюдавам, оставам с впечатлението, че цялото световно задкулисие е превъзбудено и действа активно по всички точки на своите планове. Достига се дори до комичност, ще спомена по-долу. Намираме се най-накрая в началото на динамичен разтърсващ структурите период на разпад на световния ред. Но досега този разпад вървеше по-скоро психологически, докато сега, през тази година конкретно, започна да се проявява политически и икономически. Всички други кризи, създавани и контролирани от глобалистите през годините, сега са поставени на спешно състояние заради войната в Украйна. Която се развива повече от добре за всичко ново, което е предвидено да дойде в света и не може да бъде спряно от никой и нищо.

Много интересна роля играе Турция и особено Ердоган. Аз винаги съм се отнасяла с огромно спокойствие към него, защото зная, че Турция не е заплаха за България, но е огромна заплаха за глобализма. Огромна и неконтролируема!

Ердоган в момента се оказва един от трите супер решаващи фактора в световен мащаб за процесите. Защото Турция на Ердоган може и е в състояние да блокира и дори да разруши основни глобалистки структури като НАТО, но не само. Във военно отношение Ердоган е в състояние да контролира целия антиглобалистки рейд в Близкия Изток, Кавказ, Югоизточна Европа и дори в Персийския залив. Веднага бързам да обясня, че Турция има каишка. И тази каишка се държи от две определени ръце в Москва. Точка! Така стоят нещата.

В момента Турция води супер активна политика на всички нива. От началото на юни започна нова офанзива в зоната за сигурност в Сирия, на границите между двете държави. Която офанзива е пряко насочена срещу САЩ, при това с полуофициални изявления на турската страна, че САЩ подкрепят кюрдите и стоят зад техните движения в Северна Сирия.

Активизира се и турската конфликтност в Егейско море, срещу Гърция. Зад Гърция стоят винаги две държави, винаги ще ги намерите там задължително, това са Франция и Англия. В същото време обаче английската стъпка в Турция става все по-силна в опити на Англия да си върне империята. Следователно имаме казус - С Турция и дори срещу Гърция. Интересен е този казус в английската дипломация, ще го наблюдавам внимателно.

Турция много активно участва в прикавказието и Каспийския район, като се намесват пряко в отношенията между Армения и Азербайджан, както и в Украйна.

Освен всичко това, Турция се оказа господар на темата разширяване на НАТО в Европа, както и изобщо на европейските процеси. Тя буквално блокира Скандинавието за НАТО, но все по-ясно става, че Турция възнамерява да играе главна роля в контрола на мюсюлманските огромни групи, които ЕС допусна на своята територия, независимо дали са шиити или сунити. Тези дни Турция се озъби на Нидерландия, обвинявайки я, че подкрепя терористи, имайки предвид последователите на Фетхуллах Гюлен. По същата причина Турция поставя условия на Швеция и Финландия, защото там сектата на политическия и религиозен враг на Ердоган има много силна мрежа, подкрепяна от правителствата.

Изобщо, Турция държи много важен ключ на ЕС и може да го завърти във всеки момент. Това са мюсюлманите на цялата територия на ЕС.

Обобщено - В момента Турция застава пряко на пътя на САЩ, Англия и НАТО.

Независимо от дълбоката икономическа криза в държавата, независимо от обвиненията срещу Ердоган като диктатор, диктатор, който англо-саксинците отгледаха и подкрепяха и който сега се обръща срещу тях.

Надявам се, че за пореден път моите читатели ще вземат под внимание мъничката каишка, която носи Турция и лично Ердоган. Тази, която е в ръцете на Путин. И ще могат да забележат очебийният извод:

Турция държи в шах Запада.

Ердоган държи Турция.

Путин държи Ердоган.

Следователно, кой държи Запада?

😄

Не мога да кажа, дали при друг управляващ в Турция отношенията с Русия биха останали такива. Но мога да кажа със сигурност едно. Русия е била и винаги ще бъде усмирител и укротител на Турция, точно както в цирка зверовете се подчиняват на камшика. Е, Русия е този камшик!

Освен това със сигурност имаме трайно и дълбоко обръщане на мюсюлманския свят към Русия и загърбване на Запада. Този процес само ще напредва.

Що се отнася до споменатите комични моменти, имам предвид вчерашната среща на върха за климата в Бон, Германия. Където Джон Кери, официален представител на САЩ, разбирай ДД, отново се е оплакал, че войната в Украйна е заплаха за спасяването на климата и че много сме се отклонили с тази война от главното - Че ако не спрем да ядем и да се размножаваме, както искат татенцата Гейтс, Шваб и Чарлз Кобурготски, ще затрием горката планета.

Една криза могат да изтърпят тези глобалисти. Дойде ли втора върху първата, не дай Боже и трета, и блокират. Миличките ....

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.