"Урсула" е лицето, което говори от името на на всички ни. Тя иска война. Иска още санкции. А следователно още бедност и мизерия.....

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ursula-e-liceto-koeto-govori-ot-imeto-na-na-vsichki-ni-tya-iska-voyna-iska-oshte-sankcii-a-sledovatelno-oshte-bednost-i-mizeriya/3849 SvobodnoSlovo.eu
"Урсула" е лицето, което говори от името на на всички ни. Тя иска война. Иска още санкции. А следователно още бедност и мизерия.....

Много хубава снимка. Да се знае и помни физиономията на урсула, чрез която и от името на която целият ЕС воюва с една европейска държава - Русия.

Урсула е сборното лице на войната, която ЕС ни докара в центъра на Европа; "урсула" е лицето, което говори от името на на всички ни. Тя иска война. Иска още санкции. А следователно още бедност и мизерия.......за всички ни.

Защо "урсула" иска това?

Защото е зависима от секунда първа, в която беше назначена на този пост. Нали не сме забравили как нейното име излезе на повърхността , независимо от резултатите от последните европейски избори.

Празен човек, на празно място - това е урсула, която има правото да говори от името на всички ни.

ЕС - отдавна изчерпа своята състоятелност за съществуване. Защото бащите на този ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ през далечната 1959 година го създадоха за да има МИР в Европа след втората световна война. Завинаги!...... Да не забравяме как започна всичко!

************************************

Онези бащи на Европа искаха да сложат край на честите кървави конфликти на континента, чиято кулминация е Втората световна война. Онези европейски политици започват процеса на изграждане на това, което днес познаваме като Европейски съюз.

Европейската общност за въглища и стомана, основана през 1951 г., е първата стъпка към постигането на траен мир. През 1957 г. с Римския договор се създава Европейската икономическа общност (ЕИО) и се поставя началото на нова епоха на все по-тясно сътрудничество в Европа.

************************

Днес, обаче, всичко е наопаки. Европейските политици правят всичко възможно и работят неуморно, за да ИМА ВОЙНА.

Защото 27 европейски държави не можаха да се договорят само с една - РФ, за да избегнат войната. Дипломатите на 27 европейски държави капитулираха на олтара на собственият си смисъл за съюзно съществуване - да бъде МИР!

ЕС се разпада, (Великобритания е аут), защото отдавна е в плен на случайни, безумно алчни и нефелни хора.

ЕС се разпада отвътре точно толкова, колкото и подстрекаван отвън

Кои са отвътре?

Великобритания. Ама и самата тя се тресе от вътрешни противоречия - Ирландия иска да избяга; Шотландия още повече. От Испания искат да избягат - каталунците. От Италия - Венеция. От Франция - Монако. В ЕС живеят многолюдни групи от хора, които искат да ИЗБЯГАТ от опеката на правителствата си, а следователно и от "единния" ЕС. Тези, които днес, по силата на чиновническите си длъжности, говорят от името на ЕС - фактически са изпразнени от съдържание. Тяхната легитимност е противоречива.

Отвън - това е САЩ. Партньорът!

Какво остава, като широко отворена база за съществуване? Ами - прословутите - "евроатлантически ценности". Които де факто са "ценностите" на една голяма и могъща държава - САЩ. Това е държавата, която разписва "ценности" и правила на живот САМО ОТ ПОЗИЦИЯТА НА СИЛАТА. Защото са въоръжени до зъби. ЗАЩОТО МОГАТ ДА ИЗТРИВАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ ЗА БРОЕНИ МЕСЕЦИ. Защото, първо - войната на чужда територия е смисълът на тяхното съществуване през последните 100 години; и второ - защото са окупирали капиталовите пазари, чрез вампирска финансова система, която изсмуква природни ресурси, човешки капитал и морални ценности от целия свят. Днес, просто няма петънце на Земята, където Белия дом да няма "национални интереси". И летят адските им оръжия къде ли не, за да докажат абсолютната си хегемония, мотивирана от страховита алчност отново за РЕСУРСИ, ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, АБСОЛЮТНА ПЕЧАЛБА. И всичко това с цената на ВОЙНА, МИЗЕРИЯ И НЕДОИМЪК, за всички останали.

На ред е Украйна. Е, тези хора имат късмет. (простете за циничната откровеност) Зад тях стои друга велика държава - Русия. Русия се опъна на световния, кървав жандарм САЩ.

*************

Къде е България в тази барутна, адска вакханалия?

На страната на Украйна?

Глупости!

На никой в този ЕС не му дреме за тази държава. Иначе, просто нямаше да допуснат войната в центъра на Европа. ЕС, ВБ + цялата общност от 27 държави се дръвчат на голямата Русия, защото е баснословно богата на всякакви природни ресурси. ЕС, като малкото паленце, вързано на златна верижка към световния милитаристичен хегемон САЩ, джавка ( джаф, джаф) на Изток. Все едно Земята не е кръгла и убийствената вълна на бомбите от Изток, няма да долети до Запад. Съвременните войни, отново благодарение на САЩ вече имат характер на глобални, където и да се водят формално.

ЕС на урсула не иска да търгува мирно с богатата руска държава. Иска да я разчлени и унищожи, за да сложи ръка на несметните и природни богатства.

Има ли някой, който да си мисли, че "украинската" война би била възможна, ако ГАЗПРОМ се казваше напр. Байдън-пром, или Обама-пром, или Буш-пром......???

Никога!

**********************

Живеем във времена на брутално обезчовечване, заради пари. Кървави пари. Това ли са ни ценностите наистина?

Албена Шавел

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.