В съда в Лиеж има постъпила жалба срещу Урсула и върви процедура по разследване

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/v-sada-v-liezh-ima-postapila-zhalba-sreshtu-ursula-i-varvi-procedura-po-razsledvane/134260 SvobodnoSlovo.eu
В съда в Лиеж има постъпила жалба срещу Урсула и върви процедура по разследване

Покрай днешното ми участие в дебата по БНТ и това, което казах за трите СМС на Урсула чрез които тя е поръчала и сключила договорът за 1,8 млрд. дози ваксина от Пфайзер за 36 млрд. евро, от които са изхвърлени дози за 4 млрд. евро много хора ме питат за какво става дума и това сериозно ли е.

Да, напълно сериозно е. В съда в Лиеж има постъпила жалба срещу Урсула и върви процедура по разследване точно по повод този договор. Имаше заседание само преди няколко дни на 17 май. На този етап по делото се разискват два важни въпроса - главният от тях е, че Фон дер Лайен е договорила тези ваксини пряко, извън всякакви процедури, чрез няколко СМС-а. Белгийката прокуратура иска кореспонденцията й да бъде отворена, тъй като счита, че това са административни действия с юридическо значение, предвид заеманата от нея длъжност.

Урсула разбира се категорично отказва да бъдат отворени и събрани като доказателство, позовавайки се на правото на неприкосновеност на личната кореспонденция.

От друга страна тази добра женица оспорва компетентността на белгийската прокуратура, като хвърля всички усилия да прехвърли разследването към Европейската прокуратура. Там обаче главният проблем е, че Европейската прокуратура реално е пряко на нейно подчинение и ако това се случи ще има жесток конфликт на интереси. Особено ако след изборите фон дер Лайен получи втори мандат като председател на ЕК.

Предстои развитие. Интересно защо обаче за българските медии това не представлява абсолютно никакъв интерес.

Даниел Божилов

8 Коментара

Червената шапчица

4 weeks before

Девиза на Pfizer: Нека има лекарство, а болест ще намерим!

Коментирай

Сенека

4 weeks before

Български медии ньма. Това го знае всяко дете.

Коментирай

Червената шапчица

4 weeks before

- Дядо, къде отиваш? - Отивам да ми сложат ваксина. - Облечи се хубаво, за да не те преобличаме после!

Коментирай

Купони за стола

3 weeks before

По време на пландемията са раздадени рекордно количество мъни.

Коментирай

Чичо

3 weeks before

Като е лична кореспонденция, как тогава е употребена за целите на цял ЕС? Или Урсуз фък Лайнен си мисли, че тя е ЕС!?

Коментирай

Финли

3 weeks before

Явно СМС- ите са били между нея и съпруга й, чийто бизнес е пряко свързан с Пфайзер. Тук няма конфликт на интереси, да не си помислите!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.