ВИКТОР ОРБАН: СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА И БЕЗ БРЮКСЕЛ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/viktor-orban-slanceto-izgryava-i-bez-bryuksel/43937 SvobodnoSlovo.eu
ВИКТОР ОРБАН: СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА И БЕЗ БРЮКСЕЛ

Това заяви унгарският премиер по повод решението на ЕК да стопира парите по политически причини на студентската програма “Еразъм".

Орбан каза на студентите, че държавата ще поеме масрафа, тъй като разполага със сериозен финансов резерв от 38,5 милиарда евро, а златният резерв е 97 тона.

Прав е Виктор - ще съмне и без Урсула. Още повече, че е засипана с обвинения за злоупотреби при покупката на ваксините, в това число и от Европейската сметна палата.

Между другото, Унгария се очертава да стане третият най-голям производител на електрически батерии в света, след като БМВ разшири завода си в Дебрецен, влагайки 3 милиарда евро за целта. Китай направи бум в края на 2022, инвестирайки 7,3 милиарда евро за нов завод за ел. батерии в Унгария, осигуряващ 9 000 нови работни места.

Георги Марков

4 Коментара

Генчо Гунчев

преди 1 година

А, нашите заводи за батерии? Какво стана с Търговище /"Енергия"/ нали го купиха американци? Има ли ги изобщо на картата? Или с Пазарджик /"Елхим-Искра"/ от хиляди бройки годишно, на няколко стотин! те не подлежаха ли на развитие и усъвършенстване?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Всичко, което видяхме от "Промяната" е илюзия - къде е евтиният ток, танкерите с газ, мостовете и тунелите, попита Георг Георгиев.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Да се връща Бойко, да ги подкарва всичките наред с 200 и да се свършва с тази мъка.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

"Когато бях малък, майка ми и баща ми не се обичаха и си изневеряваха. После се разведоха. Скоро след това мама попадна в автомобилна катастрофа и загина. С брат ми останахме да живеем в стария дом на баба ми. Сестрата на баба беше алкохоличка. Всички живеехме със парите, които баба получаваше от държавата и нейните спестявания. Чичо ми Анди едва избягна затвора, пак с пари от баба. Брат ми се ожени и ни напусна. Вече почти не ни се обажда. Баба наскоро умря и се наложи баща ни, който е на 73 години, да започне paбота за да издържа семейството. Вероятно, след време, аз ще трябва да поема тази грижа!" Принц Уилям

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.