ВМЕСТО ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИ, КАРАКАЧАНОВ И СИМЕОНОВ ПЛАЧАТ НА РАМОТО НА НИНОВА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vmesto-da-podadat-ostavki-karakachanov-i-simeonov-plachat-na-ramoto-na-ninova/22667 SvobodnoSlovo.eu
ВМЕСТО ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИ, КАРАКАЧАНОВ И СИМЕОНОВ ПЛАЧАТ НА РАМОТО НА НИНОВА

След срещата си с Корнелия Нинова вицето Каракачанов изплю камъчето: ГЕРБ забили нож в гърба на патриотарите и, заедно с БСП и ДПС, внесли свой законопроект за вероизповеданията. Така подло бил бламиран патриотарския законопроект. Това е нечуван скандал в коалицията, който трябва да има само един финал – разпад на управляващото мнозинство!

Вторият пирон в ковчега на коалицията „ГЕРБ-Опитомени патриоти“ е отказът на министъра на финансите да подкрепи новата финансова рамка и новите срокове за превъоръжаване на армията, предложени от военния министър. Това разкри самият Каракачанов, който се оплакал от Владислав Горанов на… лидера на опозицията.

Този фарс се разиграва пред очите ни от коалиционен партньор на ГЕРБ, който по длъжностна характеристика е военен министър, но на практика е подчинен на министъра на финансите. И вместо незабавно да подаде оставка заради бламирането на вемереовските проекти за вероизповеданията и превъоръжаването на войската, Каракачанов тича да се жалва на Корнелия Нинова.

След два дни същото упражнение ще изиграе и Валери Симеонов, бламиран от ГЕРБ /напълно справедливо!/ за намерението му да разреши тютюнопушенето в ресторантите.

Пируетите на двете вицета са сметка без кръчмар. Намигването им на БСП изобщо не плаши ГЕРБ. На резервната скамейка в парламента упорито загряват и Веселин Марешки, и ДПС.

Макиавелизмът на ГЕРБ е уникален: След като опитомиха патриотите с министерски кресла, сега ще ги водят на синджир, както се води мечка на халка. Както изхвърлиха от политиката реформаторите, така ще удушат в прегръдката си и патриотарите.

Двете вицета си изиграха упражнението на пилона, шоуто е към края си.

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.