ВМЕСТО ДА ЗАМРАЗИ ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ, ДИСЦИПЛИНИРА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ И ПОВИШИ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ, ВЛАСТТА НАЛАГА ДИКТАТУРА С ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vmesto-da-zamrazi-voennite-razhodi-disciplinira-chastnite-bolnici-i-povishi-zaplatite-na-medicite-vlastta-nalaga-diktatura-s-izvanredno-polozhenie/16631 SvobodnoSlovo.eu
ВМЕСТО ДА ЗАМРАЗИ ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ, ДИСЦИПЛИНИРА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ И ПОВИШИ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ, ВЛАСТТА НАЛАГА ДИКТАТУРА С ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ

Подходът на властта към коронавируса е сбъркан. Преди да се въвежда извънредно положение, най-бедната и най-болната страна в ЕС трябва да направи три социални стъпки:

Първо, частните болници, които нямат инфекциозни клиники, поемат пациентите с други заболявания, за да разтоварят държавните болници. Иначе частните болници само ползват Здравната каса наравно с държавните.

Второ, заплатите на лекари, сестри и санитари се вдигат радикално, поне до нивото на страните в Централна Европа.

Трето, замразяват се проектите за превъоръжаване и на първо място двата договора за покупка на бойни машини за пехотата и за строеж на кораби за ВМФ. Сега двата милиарда са нужни за спасението на нацията, а не за спасение от измислени асиметрични заплахи.

Едва след тези три решения трябва да се говори за извънредно положение.

Не може да въвеждаме мобилизация на медицинското съсловие, което е на фронтовата линия, а то да живее на ръба на физическото оцеляване и стотици сестри да работят на три места, за да изхранват семействата си!

Отчаяната сестра на перваза на парламента ли ще рискува живота си, за да се грижи за поразените от пандемията?

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.