ВРЕМЕ Е ЗА РЕМОНТ НА КАБИНЕТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vreme-e-za-remont-na-kabineta/3064 SvobodnoSlovo.eu
ВРЕМЕ Е ЗА РЕМОНТ НА КАБИНЕТА

Правителствените промени са онази демократична процедура, която създава устойчивост и удължава политическия хоризонт на управлението. Министрите обикновено са бушоните, които трябва да изгорят, за да оцелее електрическа верига на властта.

Бойко Рашков остава. Той е истинският символ на промяната в това правителство.

Генчовска трябва да остане. Не че е нещо, но е твърда контра на Киро за Северна Македония. Само някой трябва да й барне стайлинга, за да излезе от образа на скърбяща вдовица от прогимназиално училище в дълбоката провинция.

При червените министри Корни е сигурна. Всичко може да се каже, но е мъжкарана. Другите бесепари във властта са толкова безлични, че ми е трудно да запомня имената им.

Твърдо подкрепям и тримата министри на Демократична България. Йорданова, Сандов и Божанов видимо са профита отвсякъде.

При хората на Учиндолеца бих запазил Радо Василев в спорта. Благодарение на него отборът на народа най-сетне ще има нов свой дом в Борисовата градина. Енергийният вече толкова се е оМЕТкал, че трябва да се захване с друга работа. За Караджов не знам. Слави го държи изкъсо. Има много кинти в пътищарството и регионалното развитие.

И стигаме до уж продължаващата промяна. Ако Киро си отиде за Канада или в ООН, явно Асен ще го замени на Дондуков 1. Тогава финансовото министерство може би ще отиде при Андрей Гюров. Лорер ми изглежда сигурен за поста. Академик Денков не трябва да се притеснява за позицията си. Този на войната нещо ми се губи напоследък. Явно се гласи да се връща в Брюксел. Сербезова става. Наско от културата хич не. Събев го запомних с нескончаемите смени в БДЖ, явно няма да са последни.

Да ме прости някой ако го пропускам. Има много читави хора в този кабинет, но нещо комуникационно тук е сбъркано. Тъй или иначе правителственият кърпеж ще удължи живота на управляващата коалиция...

Владимир Танев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.