Вярно е, че не разбирам от укрепване на дюни, но това, което виждам "по телевизията" ми прилича на хотел

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vyarno-e-che-ne-razbiram-ot-ukrepvane-na-dyuni-no-tova-koeto-vizhdam-po-televiziyata-mi-prilicha-na-hotel/15353 SvobodnoSlovo.eu
Вярно е, че не разбирам от укрепване на дюни, но това, което виждам "по телевизията" ми прилича на хотел

Вярно е, че не разбирам от укрепване на дюни, но това, което виждам "по телевизията" ми прилича на хотел. Както казват в Перник - ами то си ачик-ачик хотел!

А ми казват, че е укрепващо съоръжение. Дето се вика:

- Ти на очите ли си ще вярваш или на мен?

Помня преди години си говорихме с колега и той ми каза нещо от рода (тогава ми прозвуча парадоксално):

- При тази наша демокрация е като в приказката за водите които ще минат – бялата, зелената, червената, черната, жълтата... Та така и с нашата демокрация и политиците – ще минат наивниците, после безсребърниците, после хитреците, после крадците и накрая ще дойдат лъжците. Дойдат ли лъжците, свършила е демокрацията! По това ще познаем приключила ли е демокрацията - когато на власт дойдат лъжците.

Докато пишех този статус, още едни лъжци ни гледат и говорят абсурди – цената на газа пада, а цената на парното расте. Е това ако не е лъжа на квадрат, не знам какво е. Не просто лъжат, ами мажат!

Наистина лъжците дойдоха. И лъжат открито, откровено, без да им пука дали обикновените хора им вярват.

Но защо да им пука дали обикновените хора им вярват, след като не им пука за самите обикновени хора…

Николай Слатински

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.